Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord piept bij opstarten

plextor
11 antwoorden
  • Hij geeft dus soms een aantal piepjes bij het opstarten, om precies te zijn gaat dat zo:

    pieppiep [pauze] piep piep piep piep piep piep piep piep

    Als hij piept startie niet op en ik moet ik hem resetten, daarna doetie het altijd weer goed. Ik had m'n hoop gevestigd op een verse installatie van XP maar dat mocht dus niet baten.

    Systeem:
    MSI845PE Max 2 mainboard
    P4 2.66
    512mb DDR
    Ati Radeon 9700

    Het is een AMI BIOS en het aantal piepjes wordt hier verklaard:
    http://www.easyhome.in.th/technical/bios_sound.html#award

    Dit zou dus betekenen dat de 1e 2 piepjes 1 lange zouden kunnen zijn en daarna dus nog 8x: [i:74baabed81]Display card or monitor connected error[/i:74baabed81]

    Of het zijn 9 piepjes (1x piept hij altijd bij het opstarten dus 10-1=9): [i:74baabed81]ROM Error[/i:74baabed81]

    Of de 1e 2 piepje stellen helemaal niet mee :-? en dan zijn het dus 8 piepjes: [i:74baabed81]Display card memory Error[/i:74baabed81]

    Vidoekaart al extra aangeduwd, monitorkabel gecheckt… wat moet ik doen?
  • Zet het geheugen er eens opnieuw in :)
  • Ik houd het op de laatste optie (dus 8 korte beeps). Een lange beep is ook echt een lange beeeeeeeeeeeeeeeep (en niet beepbeep) bij mijn weten.
    Als je de mogelijkheid hebt: test je videokaart eens in een andere machine en test eens een andere videokaart in je machine.
    Nog garantie?
  • Begin eens met je geheugen te herplaatsen, en dan het bios resetten. Helpt dat niet, dan alle kaarten etc. verwijderen, en minimaal opstarten. Helpt dat, dan een voor een het spul terugplaatsen.
  • Als je de kast open doet. MSI heeft een ledje met 4 lampjes.
    Check welke status die hebben ?
    (blij voor je dat je niet 4x rode lampjes heb).

    Zoals de anderen ook zeggen : memory en videokaart erop opnieuw in douwen
  • weet je wat je ook kan doen.
    Er lopen draadjes naar het computerspeakertje (onderop meestal) Als je die een losmaakt heb je al die piepjes ook niet meer en kan je eens goed gaan kijken zonder altijd doof te worden als dat ding opstart

    Maak gewoon ff al je geheugen los, draai ze eens om. Duw je grafische kaart hard aan dat was ook bij mij het probleem

    Succes ermee
  • videokaart eruit gehaald en opnieuw erin gedaan, 'extra'goed aangedrukt…
    geheugen (1x512) eruit gehaald en er terug in gedaan…

    Pc aangezet en nu blijkt het probleem nog precies hetzelfde te zijn… vreemd is dat hij het dus af en toe doet en niet altijd.

    Ik weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben maar als ik de pc aanzet en daarna uitzet, 10 seconden wacht, en dan weer aanzet gebeurd het nooit. Zet ik hem de volgende dag aan dan gebeurt het 9 van de 10 keer wel. Dus alsie lang uitstaat dan piept hij bij het opstarten, staat hij kort uit dan lijkt hij het niet te doen… raar, toeval misschien, maar wie weet helpt het bij het vinden van de oplossing.
  • [quote:83f9e39995="e-vo"]videokaart eruit gehaald en opnieuw erin gedaan, 'extra'goed aangedrukt…
    geheugen (1x512) eruit gehaald en er terug in gedaan…

    Pc aangezet en nu blijkt het probleem nog precies hetzelfde te zijn… vreemd is dat hij het dus af en toe doet en niet altijd.

    Ik weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben maar als ik de pc aanzet en daarna uitzet, 10 seconden wacht, en dan weer aanzet gebeurd het nooit. Zet ik hem de volgende dag aan dan gebeurt het 9 van de 10 keer wel. Dus alsie lang uitstaat dan piept hij bij het opstarten, staat hij kort uit dan lijkt hij het niet te doen… raar, toeval misschien, maar wie weet helpt het bij het vinden van de oplossing.[/quote:83f9e39995] als er een powercable naar toe loopt, die nog eens aandrukken.
  • wat zijn de kleuren van de ledjes (4x).
    Daarna rtfm boekje van je MSI mobo.
    Die geeft aan in welke status ie verkeerd
  • quote] als er een powercable naar toe loopt, die nog eens aandrukken.

    reeds gedaan…
  • [quote:ad1d0960d7="Bosje"]wat zijn de kleuren van de ledjes (4x).
    Daarna rtfm boekje van je MSI mobo.
    Die geeft aan in welke status ie verkeerd[/quote:ad1d0960d7]

    Dit had je inderdaad al eerder gepost, maar waar vind ik die ledjes dan…? heb ze tot op heden nog niet kunnen vinden :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.