Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus A7N8X-E Deluxe.... Weer terug bij af..........

Ruud de Wit
19 antwoorden
 • Tja…………….

  En dan ben je al weken bezig om een systeem samen te stellen. Je leest en leest, bezoekt fora, praat met collega's, en op gegeven moment denk je dat je er bent. Eindelijk denk je, ik kan gaan bestellen.

  De basis van je systeem bestaat uit het mobo Asus A7N8X-E Deluxe. De proc wordt een amd, en wel de 2800+ box.
  Enfin, je besluit om nog wat kleine dingetjes na te kijken, o.a. over Dual Channel bankjes, en waar stuit je op??

  Dat er nogal wat problemen zijn met dit mobo. Op Tweakers zijn vooral veel draadjes te vinden over geheugen problemen, maar ook over SATA-moeilijkheden, WinXP talloze keren moeten herinstalleren, dat soort dingen kom je op tweakers veel tegen. En ook ik wilde van SATA-schijven gebruik maken, misschien ook wqel de raptor.

  Maar ook hier op C!T zijn er draadjes te vinden met moelijkheden, met het geluid.

  En dan hier nog een site waarop het bord getest werd, met ook al geheugenmoeilijkheden:
  http://www.hardware.info
  eviews.php?id=384&page=reacties

  In 1 of meerdere draadjes in C!T wordt gemeld, dat Chaintec bijvoorbeeld veel stabielere mobo's levert. Nou, daar heb ik ook naar gekeken, maar die zijn bijna niet te leveren in NL. Om over de prijs nog maar te zwijgen.

  Kortom, ik ben weer helemaal terug bij af. Ik weet het gewoon niet meer. Ik dacht dat genoemd mobo van Asus een "dijk"van een mobo was, maar ik twijfel nu in hoge mate.

  Ben ik een zeur, of schuilt er wel degelijk waarheid in de diverse kritieken??
  PC samenstellen: een feest………… Me hoela……………. zucht……………
  Het vervelende is ook, dat mijn vrouw (voor wie de pc ook heel belangrijk is) eigenlijk niets moet hebben van zelfbouwers, want onze huidige pc is er ook zoéén, en die heeft vanf het begin niet echt lekker gedraaid.
  Maar goed, ik wilde me nu écht goed laten voorlichten, maar hoe meer ik zoek, hoe meer ik van dit soort draadjes vind…………….
 • Met alle computer hardware/software etc. etc. heb je wel problemen. 8) Die zijn nooit tegen te houden :(
 • Verkijk je niet op de aantallen berichten met klachten.
  De Asusborden worden momenteel erg goed verkocht dus zul je er ook meer ervaringen over horen (meestal de negatieve ;) )
  Wanneer er maar 10 borden van een bepaald merk verkocht worden, zul je er ook minder berichten over lezen, dan van een bord waar er 1000 van verkocht worden.

  Ik heb alleen de 1e keer problemen gehad met geheugen op een a7n8x deluxe, alle andere systemen die ik daarna met deze bordjes heb gebouwd lopen vlekkeloos.
 • Ik heb op dit moment 5 systemen rond dit bord gebouwd (alleen dan zonder het gigabit lan, duz de A7N8X-Deluxe) en heb eigenlijk maar 1 "probleem" gehad dat met een simepele bios flash te verhelpen was. Persoonlijke ervaring is duz gewoon goed :) Het enige nadeel is dat het geluid af en toe wat ruist (maar dit kan ook aan MIJN * PRUT* speakers liggen :wink: ) Voor de rest is het echt een moederbord voor de veeleisende gebruiker. Draait stabiel, als je wat wilt overklokken kom je er goed mee weg, goede geluidschip, jij hebt dan DUAL gigabit lan etc…..

  Persoonlijk zou ik zegge: Kopen :wink:
 • als mensen tevreden zijn, hoor je ze niet… als er wat te klagen is wordt dat luidkeels gedaan.

  ik ben een zeer tevreden A7N8X-deluxe eigenaar. ik ben vooral erg tevreden over de onboard geluidskaart. dit mobo is een van de best verkopende mobos op dit moment. er is echt niets mis mee.
 • Heb nu al zo,n 15 systemen gebouwd met dit Mobo en nog geen klackten/problemen gehad.
  Heb er zelf ook 3 en ben er erg tevreden over.
  Gewoon kopen!
 • OK, dank voor jullie reacties.

  Het zal inderdaad wel zo zijn dat de macht van de verkochte aantallen ook een rol speelt. En inderdaad, meestal lees je natuurlijk alleen de negatieve reacties, en de problemen.
  Goed, deze Asus is dus nog niet exit………… :wink:
 • sluit me bij voorgaande reacties aan, heb zelf diverse systemen gebouwd met dit bord en heb er geen problemen mee, ook geen klachten gehad.

  problemen onstaan vaak door verkeerde opbouw/samenstelling van een systeem of verkeerde configuratie!
  deze problemen onstaan niet doordat Asus slechte moederborden zou leveren maar door de consumenten die tegenwoordig allemaal denken dat ze alles weten en computerexperts zijn als ze een uurtje achter de pc gezeten hebben…….
 • [quote:6053017a01="micky.g"]………problemen onstaan vaak door verkeerde opbouw/samenstelling van een systeem of verkeerde configuratie!
  deze problemen onstaan niet doordat Asus slechte moederborden zou leveren maar door de consumenten die tegenwoordig allemaal denken dat ze alles weten en computerexperts zijn als ze een uurtje achter de pc gezeten hebben…….[/quote:6053017a01]

  Ja, dat gevoel heb ik ook nogal eens een keer. Vooral bij tweakers, maar daar zitten ook nogal wat knutselaars, als ik het zo oneerbiedig mag zeggen.
  Ja, ik heb er ook heel grote moeite mee, om de juiste spullen te kiezen. Ik heb al diverse tips gehad, en waar ik dan tegenaan loop, is bijvoorbeeld het serienummer. Een lettertje meer, of anders, dat soort dingen. Geheugenreepjes is ook zo'n mooi voorbeeld. Je hebt er als 'leek' gewoon niet echt een idee van wat je nu eigenlijk bestelt. Of het allemaal wel goed bij elkaar past.
  En dan zijn daar nog de pricefighters. Wat krijg je eigenlijk nu echt voor dat "weinige" geld? Een oud model, een oude versie???
  Zeg het maar…………

  Off-topic: Goh, ik zie dat ik opgeklommen ben naar de junior-status….. :o :D
 • computerland of Mycom zijn vaak de goedkoopste!
 • [quote:e7cbd996ff="pietjg"]computerland of Mycom zijn vaak de goedkoopste![/quote:e7cbd996ff]

  www.tweakers.net/pricewatch zegt volges mij toch wat anders, dat zijn juist de duurdere winkels hier in nederland.
 • [quote:4e898570a2="Noesje1"]Dat er nogal wat problemen zijn met dit mobo. Op Tweakers zijn vooral veel draadjes te vinden over geheugen problemen, maar ook over SATA-moeilijkheden, WinXP talloze keren moeten herinstalleren, dat soort dingen kom je op tweakers veel tegen. En ook ik wilde van SATA-schijven gebruik maken, misschien ook wqel de raptor.[/quote:4e898570a2]

  probleem met S-ata schijven (zogenoemde Sata corruption) komt alleen voor door het hoog overclocken van dit bord.

  ik heb er zelf ook last van gehad met mn Nf7-s, maar na een biosflash was dit ook opgelost.

  door de hoge kloksnelheid wordt de SB ook erg warm, en dit zorgt ervoor dat de data via de Sata controller gecorrupteerd wordt, met als gevolg dat windows niet meer bruikbaar is..

  bij normaal gebruik (lage of geen overclock) zul je dit probleem haast niet tegen komen…
 • [quote:f85c7b46ee="De Geest Van Oirlo"][quote:f85c7b46ee="pietjg"]computerland of Mycom zijn vaak de goedkoopste![/quote:f85c7b46ee]

  www.tweakers.net/pricewatch zegt volges mij toch wat anders, dat zijn juist de duurdere winkels hier in nederland.[/quote:f85c7b46ee]

  Ja, dat is zo. Vooral MyCom, die zit ver boven de gemiddelde prijzen.
 • [quote:444fbfead8="turbulence"]……..bij normaal gebruik (lage of geen overclock) zul je dit probleem haast niet tegen komen…[/quote:444fbfead8]

  Mja, ik heb ook een "oogje" op dat overklokken. Ik was het ook niet van plan, eerlijk gezegd. Ik heb het ook niet echt nodig, de pc wordt NIET voor gamen gebruikt.
  Inderdaad kwam ik de meeste postings hierover tegen bij tweakers, en daar zitten denk ik de meeste overklokkers…..
 • heb zelf ervaring met dat mobo, en vind het één van de beste op de markt van vandaag, loopt zeer soepel van bij de start
  (een eigenbouwer :D )
  elie
 • Ik heb ook de "gewone" deluxe versie en het enigste probleem welke ik tegen ben gekomen is het aan de praat krijgen van mijn 2 achterspeakers met mp3's. Maar dat werkt nu goed met de laatste 4.09 drivers. Verder goed en stabiel bord.
  Oh wacht, nog een probleem, ik kan de 10 en 10.5 multipliers niet selecteren (ik heb een unlockte cpu) 9.5 * 211 loopt perfect maar 10 * 200 boot niet :( (11*200 is ook geen probleem)
 • Heb dit bordje net afgelopen vrijdag in m'n pc'tje gebouwd.
  Tot nu toe ben ik er erg tevreden mee! Geluid klinkt ook goed verder :)

  Nou alleen nog ff een sata schijfje kopen.
 • [quote:8b7f2e3b49="De Geest Van Oirlo"]Ik heb op dit moment 5 systemen rond dit bord gebouwd (alleen dan zonder het gigabit lan, duz de A7N8X-Deluxe) en heb eigenlijk maar 1 "probleem" gehad dat met een simepele bios flash te verhelpen was. Persoonlijke ervaring is duz gewoon goed :) Het enige nadeel is dat het geluid af en toe wat ruist (maar dit kan ook aan MIJN * PRUT* speakers liggen :wink: ) Voor de rest is het echt een moederbord voor de veeleisende gebruiker. Draait stabiel, als je wat wilt overklokken kom je er goed mee weg, goede geluidschip, jij hebt dan DUAL gigabit lan etc…..

  Persoonlijk zou ik zegge: Kopen :wink:[/quote:8b7f2e3b49]

  Ik heb twee A7V8X-X gehad en beide bordjes hadden veel ruis. Ik heb de nieuwste drivers geprobeerd (SOUNDMAX) en tevens verschillende speakers, koptelefoon, maar nix helpt. Nu ga ik een gewone geluidkaart erbij prikken om het probleem op gte lossen.
 • [quote:3f05128585="man05"]Ik heb twee A7V8X-X gehad en beide bordjes hadden veel ruis.[/quote:3f05128585]

  Is wel een heel ander bord, heeft dus niks met de ruis op de A7N8X Deluxe te maken ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.