Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

STOP error / blauwe scherm / ACPI-BIOS niet = ACPI spec

zzz_david
2 antwoorden
 • Help! Bij het opstarten van PC met win2000 krijg ik een blauwe scherm met de volgende tekst:
  *** STOP: 0x000000A5 (0x00000001,0x8187FE88,0x00000000,0x000000)
  Het ACPI-BIOS in dit systeem komt niet volledig overeen met de ACPI-specificatie. Lees README.TXT voor mogelijke omzeilingen van het probleem. U kunt ook contact opnemen met de leverancier van dit systeem voor een bijgewerkt BIOS, of de website http://www.hardware-update.com bezoeken voor een eventueel beschikbaar nieuw BIOS.

  Het BIOS is dit systeem is niet volledig geschikt voor ACPI. Neem contact op met de leverancier van het systeem of bezoek de website http://www.hardware-update.com voor een bijgewerkt BIOS. Als u geen bijgewerkt BIOS kunt krijgen, of het nieuwste BIOS van de leverancier is niet geschikt voor ACPI, kunt u de ACPI-modus uitschakelen tijdens de tekstmodus van Setup. Druk hiervoor op F7 als u wordt gevraagd om stuurprogramma's voor opslag te installeren. U krijgt geen melding dat F7 is ingedrukt, maar ACPI wordt wel uitgeschakeld, zodat u kunt doorgaan met de installatie.
  *********************************************************

  PC is een PIII / 800MHz met ASUS moederboard. Een HDD, DVD speler en CD R/RW.

  Enige reden wat ik kan bedenken heeft te maken met het onlangs verplaatsen van de DVD op de primary controller.

  Onlangs zat de HDD apart op de primary controller. De DVD en CD R/RW zaten op de secundaire controller. Maar ik kon niet branden. Uit wanhoop (ik weet niet waarom ik niet kan branden of wat ik moest doen) heb ik de DVD overgeplaatst als slave op de primary controler. De brander is ingesteld als nu als master en enige device op de secundaire controller.

  Gisteren, na deze wijziging heb ik de pc wel kunnen opstarten. (Branden lukte nog steeds niet). PC uitgezet. Vandaag heb ik de pc verplaatst naar een andere kamer. Alleen muis, keyboard, beeldscherm en internet USB modem angesloten. (printer, scanner en webcam (allemaal usb) nog niet aangesloten). Wanneer ik de PC opstart, komt de Windows 2000 opstart logo in beeld. Gelijk daarna krijg ik de blauwe scherm.

  Heeft iemand ervaring hiermee (en de oplossing)??????
 • Je hebt waarschijnlijk in het configuratiescherm het systeem veranderd naar 'ACPI compatible'. W2k gebruikt dan een andere HAL.DLL. Als die niet compatible is met het mobo krijg je dit BSOD.
  Start de W2k installatie vanaf CD. En bij de melding dat W2k een vorige versie gevonden heeft selekteer je 'repareren' en alleen de 'opstartbestanden' selekteren.
  Als het systeem herstart is de evt. Servicepacks opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.