Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[P4B-MX] Problemen na BIOS en Processor Upgrade

6 antwoorden
  • Na het upgrade van de P4B-MX BIOS van versie 1001 naar versie 1006 (in verband met ondersteuning van een Intel Pentium 4 2.4 Ghz) gaat de pc vreemd doen. Symptonen : Onboard-LAN werkt niet meer (1006) Systeem zwaar instabiel onder de 2.4 Ghz (1006) WinXP is niet meer te installeren wegens fout op de disk, het gaat om Western Digital HDD en is volgens de testtool van WD goed, en is ook goed in andere systemen (1006). Dezelfde problemen doen zicht voor onder die BIOS (Downgrades) naar 1004, 1002 en 1001 zelf als de 2.4 Ghz P4 draaid op 1.8 Ghz. De Proccesors zijn overgezet naar het zelfde systeem (P4B-MX #1001) systeem draaid onder 2.4 GHZ maar boot niet, als de 2.4 GHZ op 1.8GHZ (dipswiches) draait het systeem wel... wat is hier aan de hand? grtz.sk
  • Al het bios gecleared? Wil vaak helpen.
  • Je bedoeld via reset settings en reload default setting : is gebeurd.
  • Nee. Dat bedoel ik niet. Ik bedoel het clearen van je bios via de jumper op je moederbord. Computer uit, stroom eraf, batterij verwijderen, jumper omzetten en hierna in omgekeerde volgorde herhalen.
  • daar zijn we nu mee bezig, druk op zoek naar contact R272 maar die is niet te vinden! 271 273 274 wel... zucht
  • we hebben de bios gerest m.b.v jumper R272 (idd gevonden) maar krijgen nogsteeds de zelfde fout... <BIOS:> BIOS update data incorrect CPUID = 00000F27 daarna schijffout druk op ctrlaltdel om opnieuw op te starten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.