Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AthlonXP 2800+ werkt op 750mhz :S

6 antwoorden
  • Heb een Acer Aspire 1350 notebook met AthlonXP 2800+ deze draait op 750mhz!!, in bios kan ik geen fsb instellen :-? De hele optie staat niet in de bios: (phoenix) Ook staat het geheugen op 448 terwijl dit 512 moet zijn een lekker zooitje dus :P Bios flashen? of is er een andere optie?
  • mss een of andere software die zorgt voor terugklokken om stroomverbruik te verlagen? :)
  • geheugen ligt waarschijnlijk aan je video-kaart in notebooks wordt het werkgeheugen vaak met de video-kaart gedeeld
  • TM: Ik kan geen software vinden, op acer website niets te vinden. Nog even verder zoeken op google (eerste 10 paginas gehad:P) Allemaal met andere bios waar je wel gewoon de fsb kan veranderen..... cn: ja dat zal dan kloppen: 512-448=64 de grootte van de vk :)
  • Het is aannemelijk dat het in de Power-Now techniek van de cpu zit. Probeer je cpu te stressen, spel spelen en Alt-Tab. Dan zou de cpu wel op volledige snelheid moeten werken. Voor de zekerheid even zorgen dat de netstroom erop zit. Of even kijken dat je een distributed.net prog installeert. Die gebruikt ook 100% cpu als je aan netspanning zit.
  • Bedankt dat is het idd zodra ik msn opstarte ging de processor snelheid gelijk omhoog :) dus waarschijnlijk zal ik de topsnelheid ook wel halen.....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.