Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MSI mobo (2000) wel beeld DEL doet nix

None
9 antwoorden
  • Ik heb een PC met een MSI mobo 6A6LMM4AC, AMD 650 Mhz. 2000

    Ik kan niet in BIOS > DEL doet nix.

    Verschillende toetsenborden geprobeerd. (En in JUISTE poort!)

    Opstarten vanaf diskette is ook niet mogelijk, omdat de bootvolgorde de floppy niet als eerst heeft staan.

    Heeft iemand een idee wat ik eraan zou kunnen doen?
  • wat heb je gedaan voor dit gebeurde ? Heb je hem overclocked ?

    Anders pc strippen. Probeer ook een andere vga en memory
  • Misschien heb je het stekertje van de ps2 poort eruit gehaald terwijl je pc nog aan stond. De kans is dan groot dat je kortsluiting maakt en dan kan je je mobo weggooien want je toetsenbord zal het nooit meer doen…… :(
  • Prepareer een HD in een andere pc en zet die in je pc. Dan kan je booten vanaf HD et voila! Maar zoek anders eens in het boekje van je mobo welke het moet zijn. Weet je zeker dat het DEL is? Dan zou ik gaan twijfelen aan het mobo (of je moet heel erg ruig met je toetsenbord gedaan hebben) :wink:
  • Je kunt heel simpel testen of je toetsenbord wel werkt: druk gewoon tijdens de POST eens op pauze/break en kijk of het beeld dan idd bevriest. Zo niet dan heb je idd waarschijnlijk je PS/2 poort oid opgeblazen.
  • Of je toetsenbord is stuk, dat kan ook…
    Ik heb ook even in de stress gezeten na de linuxmeeting, toen deed ie exact hetzelfde bij mij, nieuw toetsenbord en voila de boel werkt weer.
    Trouwens: muis en kb omwisselen wil soms ook nog wel eens nare gevolgen hebben :S
  • Even wat antwoorden:

    Ik heb de PC (gebruikt) in reparatie gekregen van een kennis.
    Of hij in het verleden overclocked is geweest weet ik niet.
    Ander geheugen zal ik nog even proberen.
    Een met Windows 98 SE geinstalleerde HD heb ik geprobeerd, maar wordt niet herkend.
    Na POST pauze/break proberen zal ik ook nog doen.
    Toetsenbord is niet stuk, doet het prima op andere PC's en ook andere TB's gebeurd er nix.
    Muis en TB zitten in de juiste poorten
  • Als ik een USB Toetsenbord aansluit werkt DEL ook niet.

    Pause/Break indrukken na Post laat het beeld NIET bevriezen

    DUSSSS

    mobo kapot!

    Bedankt voor de adviezen!
  • Beste mensen,

    Mobo doet het weer normaal!

    Op IDE2 zaten 2 CD-roms: een gewone en een brander.

    Toen ik aan de IDE kabel een verse CD rom hing (en de oude loskoppelde) toen werkte DEL + rest weer gewoon.
    Kennelijk zat in de ene CD-Rom sluiting waardoor het Mobo blokkeerde.
    Ik heb een 20 GB HD geplaatst en Windows 98 SE geïnstalleerd en bij MSI de juiste drivers voor de VIA geluids-chip en ik mag zeggen: de zieke is voorspoedig hersteld!

    Bedankt voor jullie op- en aanmerkingen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.