Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pentium of Athlon en welk mobo(niet)

None
10 antwoorden
 • Ben toe aan een update, heb er weinig verstand van.
  Gebruik mijn PC vooral voor foto en muziek bewerking, beetje video, wordt meer. Internet. Geen games.
  Wil de komende tijd uit de brand zijn, wat is voor mij beter Athlon of Pentium.
  Welk moederbord(beslist niet) Atx kast
 • wat is je max budget?
 • De langzamere Athlon XP modellen zijn sneller én goedkoper dan Celeron (Intel) processors dus ik denk dat de keuze snel gemaakt is. Toch zijn veel codecs geoptimaliseerd voor de P4 dus die kun je ook nemen.

  AMD
  Ik zou zeggen een 2400+ of 2500+, die zijn er al van ongeveer ?70,-.
  Als moederbord daarbij is een Asus A7N8X-X een goede keus als je daar ook ?70,- voor over hebt (bij Alternate). Het kan ook goedkoper zoals de Asrock K7S8X 3.0 (?39,-).

  Intel
  Ik zou zeggen beter een langzamere P4 dan een Celeron.
  Neem bijvoorbeeld een Pentium 4 2,6 Ghz voor ?95,-.
  Ook misschien een Asrock moederbord (P4VT8, ?49,-).

  Welk platform je neemt hangt natuurlijk ook van je smaak af. Je kunt ook gewoon bij een computerwinkel vragen.
 • [quote:88d4bc57c7="ArneLH"]De langzamere Athlon XP modellen zijn sneller én goedkoper dan Celeron (Intel) processors dus ik denk dat de keuze snel gemaakt is. Toch zijn veel codecs geoptimaliseerd voor de P4 dus die kun je ook nemen.

  AMD
  Ik zou zeggen een 2400+ of 2500+, die zijn er al van ongeveer ?70,-.
  Als moederbord daarbij is een Asus A7N8X-X een goede keus als je daar ook ?70,- voor over hebt (bij Alternate). Het kan ook goedkoper zoals de Asrock K7S8X 3.0 (?39,-).

  Intel
  Ik zou zeggen beter een langzamere P4 dan een Celeron.
  Neem bijvoorbeeld een Pentium 4 2,6 Ghz voor ?95,-.
  Ook misschien een Asrock moederbord (P4VT8, ?49,-).

  Welk platform je neemt hangt natuurlijk ook van je smaak af. Je kunt ook gewoon bij een computerwinkel vragen.[/quote:88d4bc57c7]

  Ben ik het niet mee eens, als hij een redelijk budget heeft (zo rond de 1200 euro incl monitor) dan kun je vele malen meer kopen. En kun je der ook weer langer mee vooruit.

  Topicstarter: Lees de faq, daar staat ook ergens tussen dat er bij dit soort vragen altijd budget bij gepost moet worden, anders kunnen wij nog niks :wink:
 • Heb alweer wat verder gekeken,Het gaat mij om een keus tussen Athlon 3ghz of een P4 van de zelfde cap
 • [quote:2bc6d0645a="Eek"]Heb alweer wat verder gekeken,Het gaat mij om een keus tussen Athlon 3gb of een P4 van de zelfde cap[/quote:2bc6d0645a]

  Een Athlon 3gb? Woei, das nieuw voor mij, linkje? :)

  Ik zou voor een Athlon 64 3000+ gaan, HELE GOEDE prijs/kwaliteit verhouding!!! :)
 • Die 64 zijn me net te duur
 • Wat is je budget?

  199 euro voor een proc.. Tja, kweet niet wat je budget is? :)

  [edit]
  Als je geen A64 betalen kan –> AXP 2500+!!! Ook hele goeie! Makkelijk op 3200+ te klokken :)
  [/edit]
 • [quote:a26a5cbd68="Eek"]Die 64 zijn me net te duur[/quote:a26a5cbd68]

  Voor de zoveelste keer, als wij je budget niet weten, kunnen wij je ook niet helpen. De beste CPU is de Amd 64 3400+, maar dat is aan de hand van je budget of wij dat een goede keus vinden.

  Budget?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  (lees de FAQ)
 • Sorry Geest, maar ik had niet echt een budget in mijn gedachten, ik ben een oude newbie en ik probeer me te orienteren hoe ik weer redelijk bij de tijd kan komen voor een redelijke prijs, maar dat is erg subjectief natuurlijk. Ik dacht dat het ging om het meoderboerd maar zie dat de prijs vooral wordt bepaald door de processor. Een Pentium is over het algemeen veel duurder, maar ik weet niet of goedkoop ook
  in dit geval duurkoop is. Vandaar mijn vraag Athlon of Pentium. Aan opschroeven moet ik maar niet denken.
  Ik had het idee dat ik met een 2.8 tot 3 ghz redelijk bij de tijd zou zijn, heb een goed/betrouwbaar maar eenvoudig mobo nodig, daar komt dan ook nog geheugen bij en naar ik hoor ook nog een voeding. En dan hoop ik dat ik het zelf aan de gang kan krijgen. Hulp heb ik in mijn omgeving niet en laat ik het in een winkel doen dan komt er nog meer bij.
  Ik wil op de prijs letten, maar dat moet niet erg tenkoste van de kwaliteit gaan. Bij dit laatste denk ik meer aan betrouwbaarheid dan aan grote capaciteit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.