Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

220 Volt op voeding van 110

NoepZor
9 antwoorden
 • Een kennis van een kennis heeft het gepresteerd de schakelaar op de voeding van 220 op 110 te zetten, het gevolg laat zich al raden.
  Er werd een nieuwe voeding geinstalleerd maar het mobo geeft weinig teken van leven: de fan draait en het mobo-lampje geeft teken, maar men kan niet in het bios.Ook het verwijdderen van vb. het geheugen geeft niet de bekende biepcode bij het opstarten.
  Is het nog de moeite dat ik naar dat mobo kijk (is nogal veraf om het te gaan ophalen, en als hetde moeite niet is…)
  Johan
 • Clear CMOS gedaan? Ik verwacht dat het te laat is. Er kan ook nog wat anders of wat meer kapot zijn, zoals een videokaart. Alles getest? Wees voorzichtig, bij twijfel opruimen Dit omdat netvoedingen er vaak niet op gebouwd zijn om een dubbele voedingsspanning te overleven en schade te voorkomen.
 • ik denk dat die kennis van een kennis even bij de pcboer langs moet.
  om een nieuw mobo geheugen videokaart nic cpu etc etc te kopen.
  het kan zijn dat de gehele hardware is door gebrand
 • Zit er geen beveiliging in zo'n voeding die verkeer naar het mobo afsluit op het moment er dubbele spanning op de voeding komt?
  Alles kapot zou een serieuze ramp zijn voor die student.
  Johan
 • De zoon van één van mijn collega's wou zijn PC sneller laten draaien, na logisch denken; 220V is twee maal meer dan 110V; dus tweemaal snellere PC :lol:

  Resultaat: :( alles :o kapot :oops: geheugen :x processor :-? moederbord :evil:
 • Ja, en dat rood schakelaartje op de voeding: daar heb je al een voorhamer voor nodig om dat te verzetten, en dan nog een studentin! die op haar kot amper een nageltje in de muur krijgt.
 • [quote:8c480e3cf6="johangel"]Ja, en dat rood schakelaartje op de voeding: daar heb je al een voorhamer voor nodig om dat te verzetten, en dan nog een studentin! die op haar kot amper een nageltje in de muur krijgt.[/quote:8c480e3cf6]

  als jij daar voorhamer voor nodig hebt dan heb je ook wel kippe kracht :wink:

  maar okej nou ff serieus, ik denk dat je het zooitje er opnieuw mag bouwen
 • Dit wordt een kwestie van onderdeeltje voor onderdeeltje testen, om te zien wat die klap heeft overleefd.
 • Hmm, je zou de voeding eens kunnen vervangen. In de wellicht ijdele hoop, dat alleen die is gaan hemelen. Helpt dat niet, dan heb je een gerede kans dat alles is doorgefikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.