Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Te weinig geheugen op harde schijf

None
9 antwoorden
 • Enige tijd geleden heb ik een Deskstar 120GXP 120 GB harde schijf gekocht die een tijdje gefunctioneerd heeft in een oude machine. Van de 120 GB werd maar ongeveer 32 GB waargenomen maar ik nam aan dat dat kwam door de sterk (1998) verouderde bios en moederbord. Nu is dit allemaal verholpen en is er een nieuwe processor en moederbord geinstalleerd ASUS A7N8x-x en wordt windows xp pro gedraaid en wat schetst mijn verbazing nog steeds 32 GB en niet meer. In de BIOS van het nieuwe moederbord staat dit ook keurig aangegeven, maar hier wordt je niet echt vrolijk van. Partition Magic biedt ook geen hulp in deze (of ik weet niet hoe het moet) De disk is gepartitioneerd NTFS zowel de master (40 GB functioneerd ok) als de slave (deze schijf Deskstar 120GXP dient als slave). Heeft iemand een suggestie hoe ik de laaste GBs weer zicht baar kan maken of is dit jammer maar helaas.
  Dank voor de respons.
  Frank
 • In partitionmagic zie je 2 schijven :

  Disk1 en Disk2 oid
  Disk 2 van ong 117239 MB is de Deskstar 120GXP

  Als je daar nu in klikt met rechts heb je de optie resize.
  In het schermpje dat dan opengaat zitten pijltjes aan het einde van de balk hier kan je mee slepen en op deze wijze de grootte van de partitie aanpassen.

  Geeft partitionmagic 2x40GB aan is er inderdaad wat mis.

  NB als je maar wat aan het "gokken" bent in partitionmagic en je weet niet zo goed wat je aan het doen bent kan dit het einde van je gegevens op je hardeschijf betekenen! Maak dus altijd een goede backup!!

  Zie ook http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddlimieten
 • Is het niet gewoon een kwestie van de schijf leeghalen en opnieuw partitioneren en formatteren? Bios aanduiding blijft wel vreemd overigens. Geen jumpers omgezet om hem 'kleiner te laten lijken'?
 • Ow ja gerben ! Er zit een jumpertje op "cap limit" !

  Haal die er eens af :)
 • Ik ga het eens proberen
  Alvast dank
  Frank
 • Het was natuurlijk een kwestie van dat jumpertje een plaatsje omhoog zetten (stond wel wat ingewikkeld op de schijf. Het is toch raar eigenlijk dat een berg techniek met hoogwaardige digitale kwaliteiten wordt gestuurd door zoiets stoms als een jumpertje :)
  Frank
 • [quote:fe9d05f471="Meer"]Het was natuurlijk een kwestie van dat jumpertje een plaatsje omhoog zetten (stond wel wat ingewikkeld op de schijf. Het is toch raar eigenlijk dat een berg techniek met hoogwaardige digitale kwaliteiten wordt gestuurd door zoiets stoms als een jumpertje :)
  Frank[/quote:fe9d05f471]

  schandalig die jumpers he? (zet het zooitje op cs en je hoeft geen jumpers meer te verzetten :lol: )
 • [quote:c33c98d37c="pcguy"][quote:c33c98d37c="Meer"]Het was natuurlijk een kwestie van dat jumpertje een plaatsje omhoog zetten (stond wel wat ingewikkeld op de schijf. Het is toch raar eigenlijk dat een berg techniek met hoogwaardige digitale kwaliteiten wordt gestuurd door zoiets stoms als een jumpertje :)
  Frank[/quote:c33c98d37c]

  schandalig die jumpers he? (zet het zooitje op cs en je hoeft geen jumpers meer te verzetten :lol: )[/quote:c33c98d37c]Wat heeft CS met [i:c33c98d37c]cap limit[/i:c33c98d37c] te maken :-?
 • [quote:5f95519955="Wim Sturkenboom"][quote:5f95519955="pcguy"][quote:5f95519955="Meer"]Het was natuurlijk een kwestie van dat jumpertje een plaatsje omhoog zetten (stond wel wat ingewikkeld op de schijf. Het is toch raar eigenlijk dat een berg techniek met hoogwaardige digitale kwaliteiten wordt gestuurd door zoiets stoms als een jumpertje :)
  Frank[/quote:5f95519955]

  schandalig die jumpers he? (zet het zooitje op cs en je hoeft geen jumpers meer te verzetten :lol: )[/quote:5f95519955]Wat heeft CS met [i:5f95519955]cap limit[/i:5f95519955] te maken :-?[/quote:5f95519955]

  ja daarmee niks sorry, maar cs is al een stukje wat ie zelf kan doen, nu zou dat voor die caplimit ook nog moeten komen die jumpers zijn echt schandalig, hele tijd klojen met die kleine rotdingen zijn steeds kwijt enzo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.