Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

klok loopt niet meer op tijd

van
12 antwoorden
 • De interne klok van mijn Chaintech CT6-AJA4/100 moederbord loopt niet goed meer. Net stond hij bijvoorbeeld op 1:19 terwijl het 10:46 was.

  Ik heb al een nieuw batterijtje op het moederbord geplaatst en de tijd weer gelijk gezet maar dat helpt dus niet.

  Wat ik mij vooral afvraag is, zijn dit de eerste tekenen van groter onheil?
 • Misschien dat je kunt proberen je klok synchroon te laten lopen met de windows tijdserver.
  Dubbel klikken op je klok in je taakbalk en kiezen voor "nu synchroniseren".Zou kunnen.
  Mvrgrt.peiky
 • kwam me al bekend voor dit probleem..

  en hier is er nog iemand die er mee te maken heeft gehad;

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=100751
 • Het leek me een goede oplossing maar die time server werkt hier niet. Misschien omdat ik achter een router/firewall zit, maar er word ook nergens een poort genoemd.

  Het lijkt een beetje of de klok stopt als de computer uit staat. Ik zal dat eens in de gaten gaan houden of er verband is.
 • [quote:6879e1324e="van"]De interne klok van mijn Chaintech CT6-AJA4/100 moederbord loopt niet goed meer. Net stond hij bijvoorbeeld op 1:19 terwijl het 10:46 was.[/quote:6879e1324e] Op zich wijst dit op een lege batterij. Als deze 3V afgeeft, tja, dan is de batterij, vrijwel zeker nog okay. ALs ik het goed begrijp, treedt dit probleem sinds kort op?
  De link die turbulence geeft, heeft betrekking op een te snel lopende klok. Dat ligt dan vaak (zoals ook wordt gemeld) aan de RC of een kristal die de timing bepaald. DIt kan dus ook een te langzame klok opleveren. Dit kan dus een oorzaak zijn. Echter als de klok gewoon niet loopt als de computer uit staat, tja, dan is er toch wat anders loos. De biosinstellingen worden wel goed bewaard?
 • Dit probleem speelt al een tijdje. Ach je zet hem weer eens op tijd en dan ineens merk je dat ie alweer niet op tijd staat omdat er een onlogische tijd achter gedownloade files staat. Dat is ook het enige waarvoor ik de klok nodig heb. Het is dus vervelend als ik niet zeker weet wanneer een file gedownload is.

  Ik heb het batterijtje een paar keer verwisseld en door een gloednieuwe deze keer. Het bios blijft gelukkig (nog?) wel bewaard.
 • Ook een nieuwe batterij hoeft niet altijd 100% te zijn, controleer voor de zekerheid ook eens de contacten van de batterijhouder, enige weerstand door aantasting of vet van de huid op de batterij of contacten kan ook wel eens probleempjes geven.
 • Zal ik eens bekijken. Ondertussen heb ik vastgesteld dat als ik de computer uit zet en het stekkerblok aan laat de klok tussen 18:00 en 20:00 op tijd bleef. Toen ik eerder zoals gewoonlijk de stroom uitschakelde liep ie tussen 17:00 en 18:00 al een kwartier achter. Ook al een aanwijzing in de richting van de batterij.
 • [quote:9ee4f8365c="van"]Ook al een aanwijzing in de richting van de batterij.[/quote:9ee4f8365c] Als de batterij okay is, dan is er sprake van defecte hardware. Zit er nog garantie op het moederbord?
 • Nee het is een socket 370 moederbord dat ik al een paar jaar (ik dacht 3) gebruik. Zie de specs.
 • Ik heb zojuist de Time Synchronizer For Accurate System Clock geinstalleerd. Hiervan kon ik terugvinden dat ik
 • Als dit werkt blijft toch nog de vraag open waarom een spanningloos moederboord middels de batterij de tijd niet bijhoudt.
  Ook vraag ik me af of de synchonizer grote tijdsverschillen wil compenseren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.