Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Traag opstarten (BIOS)

5 antwoorden
  • Speel even 'deskundige' voor de buren. Hebben een ca 3 jaar oude Pakkert Bal met AMD K6. Heb ik een paar maanden geleden een nieuwe schijf in gezet. De enige manier om de schijf te laten herkennen was om de schijf niet automatisch door het bios te laten detecteren, naar handmatig de gegevens in te voeren. Het opstarten van de PC gaat echter traag. Na de harddisk pre-delay (3 sec) komt een leeg scherm met de tekst WAIT. Dat doe je dan ca 30 sec. Dan komt er bij te staan SEC MASTER ATAPI CDROM en SEC SLAVE ATAPI CDROM (of zoiets). Weer 20 sec wachten. Dan zie je in rap tempo de gegevens over de harde schijf PRIM MASTER en de twee cdroms op de SEC en start windows vervolgens vlot op. Iemand enig idee wat dit is?
  • Wordt de schijf in je OS wel met de goede grootte etc ? Probeer je BIOS te Flashen ?
  • geheugen eens nazien, is wel zeer traag hoor
  • - De grootte van de schijf wordt in windows goed herkend. - Net het geheugen (64Mb) vervangen door 256Mb. Maakt geen verschil. Ik zal het BIOS nog een keertje door.
  • BIOS update doen?, kijk welk Mobo je hebt en hoe oud de BIOS is, en aanpassen maar, ga via google eens rondneuzen elie

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.