Vraag & Antwoord

Anoniem
barttange
7 antwoorden
 • Ik heb net een nieuwe processorkoeler gekocht. Een NEXUS voor AMD. Voornamelijk voor de stilte en dit klopt ook. Bijna niet meer te horen. De tem van mijn processor blijft echter wel hoog. Na het draaien van CPU burn, ongeveer twintig minuten, loopt de temp op naar 60 graden. Ik heb er één casefan inzitten, gericht op de processor. Wat kan ik nog doen om de temp omlaag te halen, of is dit niet nodig. Waterkoeling is niet in de picture. Dit is mij te duur.

  AMD 2800+ Barton
  MSI K7N2 Delta ILSR
  NEXUS processorkoeler (weet type zo niet)
  NEXUS casefan
 • 60 graden is inderdaad wel erg heet, niet de limiet kwa tempratuur maar toch. het beste denk ik dat je wat meer casefans kan plaatsen die voor een goede luchtstroming door je case zorgen. dus 1 casefan voorin die lucht in blaast en 1 die achter in de lucht uit je case blaast. (of 2 x 2 fans voor een sterker effect)
 • Hij heeft die Nexus gekocht voor de stilte, dan lijkt het me niet slim om je pc vol met fans te zetten (het kan wel als je ze bijvoorbeeld allemaal op 7Volt laat draaien).

  Maar heb je de koelpasta (goed) aangebracht. En wat zegt Nexus over zijn koeler: geschikt tot …….
  En CPU burn vraagt veel van je processor waardoor die altijd een stuk hoger zijn dan normaal, dus wat zijn je normale temps (na een paar uur)
 • misschien de cooler die op de proc richt weghalen.

  want hoe blaast deze dan? zuigt ie de lucht bij de proc weg of blaast ie over de processor heen?

  als ie blaast dan werkt het niet echt super namelijk.. de flow die de CPU cooler maakt komt namelijk net zo hard weer terug omdat het niet wegkan aangezien die casefan de lucht net zo hard weer terug blaast…

  een extra casefan plaatsen lijkt me zeker geen verkeerde optie.

  60 graden is ook aan de te hoge kant, dus ik zou wel proberen een oplossing te vinden, zoals ook aangegeven, niet teveel koelpasta er tussen gekwakt?
 • 2 papst case fans van het type die 12 db geluid produceren zullen er niet voor zorgen dat je meer geluid hoort (had ik eerst), als je er 4 plaats volgens mij ook niet. maar de TS kan het ook zo laten, de tempratuur zal niet zo hoog worden met het gebruik als met cpu burn.
 • [quote:76bc3daaa0="R-bin"]2 papst case fans van het type die 12 db geluid produceren zullen er niet voor zorgen dat je meer geluid hoort (had ik eerst), als je er 4 plaats volgens mij ook niet. maar de TS kan het ook zo laten, de tempratuur zal niet zo hoog worden met het gebruik als met cpu burn.[/quote:76bc3daaa0]

  per geluidsbron (dus ook een fan) extra is 3db meer (quadrafonisch heet dat toch?)
 • niet teveel koelpasta gebruikt(heb ik zelf gehad)
  waar heb je de temp afgelezen? in BIOS of via een progje zoals Speedfan, CPUCool?
  kan veel schelen hoor, zie eens in de BIOS denk dat die de betrouwbaarste is
  veel succes
  elie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord