Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

je hoort computer opstarten maar krijgt geen beeld

13 antwoorden
 • Hallo, Ik heb een moederbord, weet niet welke het is maar met een slot 1 en heb daar een pentium 3 450 op geinstalleerd de jumper op het mobo stond al op 2-3 (clear). Het probleem is dat de computer alleen opstart als de jumper op 2-3 staat, alleen dan krijg je geen beeld. je hoort wel alles opstarten . het gekke is dat hij niets doet als hij op 1-2(normal) staat. ik heb niet met de cmos lopen klooien en ik heb al meerdere keren gebrobeerd de cmos te resetten. ik heb het ook geprobeerd met een p2 233mhz processor geprobeerd maar dan gebeurd precies hetzelfde. Beide processors werken goed op andere moederborden en de videokaart ook. weet iemand een oplossing voor dit probleem mvg morris
 • Het is uiteraard niet verstandig om de PC op te starten met de CMOS clear jumper enabled. Als je PC wel opstart zonder beeld in die toestand en helemaal niets doet op de normale setting, dan is je mobo waarschijnlijk aan vervanging toe. :wink:
 • Is de batterij nog okay (tenminste 3V)?
 • maar ik heb dit probleem wel vaker gehad, heb het ook met een andere batterij geprobeerd maar help niets
 • heb ik zo vaak... 1. zit je geheugen er goed in? 2. videokaart er ook goed in? dat werkt bij mij ALTIJD!
 • [quote:8e8f28ab15="basxp"]heb ik zo vaak...[/quote:8e8f28ab15] Hmm, ik weet niet wat ik hier van moet denken. BIj een goede computer zou dit niet mogen gebeuren. Als je een beetje aan het hobbieën bent geweest, okay, dan kan er best een keer wat misgaan. Op zich moet de clear CMOS inderdaad uit staan. Ik heb wel eens een probleempje dat hier op lijkt. Het is mij dan niet duidelijk of het aan de videokaart ligt of aan mijn monitor. De oplossing voor mij is om de betreffende monitor volledig stroomloos te maken (voedingssteker eruit). Dan pakweg 30 seconden te wachten, en de steker er weer in doen.Dan heb ik weer beeld. Ook dit is niet goed, maar het treedt pakweg 1x in de maand op, dus er valt mee te leven. Het betreft in dit geval wel een IBM monitor uit 1999 met wat kleine probleempjes.
 • [quote:e956717afc="morrisbrand"]Hallo, Ik heb een moederbord, weet niet welke het is maar met een slot 1 en heb daar een pentium 3 450 op geinstalleerd de jumper op het mobo stond al op 2-3 (clear). Het probleem is dat de computer alleen opstart als de jumper op 2-3 staat, alleen dan krijg je geen beeld. je hoort wel alles opstarten . het gekke is dat hij niets doet als hij op 1-2(normal) staat. ik heb niet met de cmos lopen klooien en ik heb al meerdere keren gebrobeerd de cmos te resetten. ik heb het ook geprobeerd met een p2 233mhz processor geprobeerd maar dan gebeurd precies hetzelfde. Beide processors werken goed op andere moederborden en de videokaart ook. weet iemand een oplossing voor dit probleem mvg morris[/quote:e956717afc] Logisch verhaal, doet volges mij elke (AT) pc. Je moet er achter zien te komen waarom juist hij om de goede jumper pos. niets doet. Wat bedoel je precies met NIETS, fans draaien, geen beeld???? (etc)
 • dan wil hij gewoon helemaal niet aan, hij reageert niet
 • [quote:ec6ba89d47="morrisbrand"]dan wil hij gewoon helemaal niet aan, hij reageert niet[/quote:ec6ba89d47]Dit is wat anders dan dat de computer wel door lijkt te starten maar geen beeld geeft. Overigens is het een al bestaande (oude, ongewijzigde configuratie) of een recentelijk samengesteld systeem? De floppydrive en HD drive ledjes gaan in het geheel niet branden?
 • nee ik heb het zelf samengesteld, het hdd lampje gaat wel eventjes branden en de floppy ook. je kunt de hdd ook horen
 • (off-topic) gooi het uit de raam!! en koop een nieuwe :lol: wat doe je nou moeilijk :wink:
 • doe helemaal niet moeilijk ofzo zou het gewoon leuk vinden als hij het ging doen ik heb echt nog wel een andere pc
 • Is de Pc geaard?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.