Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord defect door USB stick??

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Dag mensen,
  even een belangrijk vraagje.

  Is het mogelijk dat door een defecte usb opslagstick een moederbord defect kan raken?
  Ik stak laatst mijn USBstick in een computer bij iemand, en sindsdien doet zijn moederbord vaag, crast vaak, en de usbpoorten werken niet meer.

  Dus is dit mogelijk? Of kan dat niet komen door randapparatuur.

  Alvast bedankt,
 • het enige da ik me kan bedenken is dat er kortsluiting is ontstaan in de usb-poort, maar die kans lijkt me wel klein.
 • Het zal inderdaad wel een kortsluiting geweest zijn dan. Hoewel het me niet iets lijkt dat zou mogen kunnen gebeuren, is het wel erg toevallig dat je juist problemen krijgt na aansluiten van de stick.

  Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat je de fabrikant van de USB-stick aansprakelijk kan stellen voor de gevolgschade. Dus als je mobo kaduuk is, lekker laten repareren op kosten van de fabrikant!
 • Tenzij je de USB-stick met een hamer door zijn moederbord hebt geslagen is het niet aannemelijk dat het vreemd doen van zijn PC en het gebruik van de USB-stick enig verband met elkaar hebben. Kortsluiting met een USB-device heb ik nog nooit meegemaakt en is volgens mij ook enkel mogelijk als je heel goed je best doet: de USB-stick in een bak water leggen en er vervolgens instoppen bijvoorbeeld.
 • Aha. Dus het is eigelijk niet mogelijk?
  Ik hem em er nogmaal ingedrukt.
  Maar nadat gedaan te hebben, begon mijn usbstick te stinken, en deed ie het niet meer.
  Er is zo'n blokje op het hardwareplaatje doorgebrand.

  Maar dan is het nog niet mogelijk dat (sporen ofzo) van het moederbord defect kunnen raken?

  Ik zit namelijk ff met een kwestie.
  Mijn USB stick in een moederbord van een vriend.

  Dus mijn stick is helemaal kapuut, en zijn moederbord werkt niet meer naar behoren, en de usb poorten helemaal niet meer.

  Dus ben ik nu aansprakelijk? Of kan het achteraf ook aal zijn moederbord gelegen hebben.

  Alvast [b:95f2048aad]hartelijk bedankt[/b:95f2048aad] voor nog wat meer info…
 • en heeft jouw vriend zijn computer op een geaard stopcontact aangesloten? Zo nee, dan zou daar wellicht ook een probleem kunnen zitten. Ik meen me trouwens te herinneren dat een aantal maanden geleden iemand hier berichte dat hij zijn digitale camera had opgeblazen nadat hij deze via usb aan zijn pc had gehangen, misschien moet je dat topic ff zien te vinden…
 • [quote:2add533b16="The Milkman"]
  Maar nadat gedaan te hebben, begon mijn usbstick te stinken, en deed ie het niet meer.
  Er is zo'n blokje op het hardwareplaatje doorgebrand.

  Maar dan is het nog niet mogelijk dat (sporen ofzo) van het moederbord defect kunnen raken?

  Dus ben ik nu aansprakelijk? Of kan het achteraf ook aal zijn moederbord gelegen hebben.
  [/quote:2add533b16]
  Als dat ding begint te stinken, de USB poorten doen helemaal niets meer, je USB-stick doet niets meer en er is iets doorgebrand dan gaat mijn verhaal dat deze dingen niets met elkaar te maken hebben natuurlijk niet op. Duidelijk is dat er dan toch om een of andere reden kortsluiting is ontstaan oid. Wat zou kunnen is dat je USB-stick brak is en te weinig weerstand bood, waardoor er een te hoge stroom gaat lopen en daardoor zowel de stick als het moederbord schade hebben opgelopen. Weet je zeker dat de stick niet vochtig was?
 • Ja, zeer droog… en vlak ervoor thuis deed hij het nog.
  Maar je weet nooit wat er onderweg gebeurt he, ik had em gewoon om m'n nek gehangen.

  Maar het [b:e26eb42805]kán[/b:e26eb42805] dus wel gebeuren?
  Want anders zie ik geen andere reden, en hij is er van overtuigd dat het door mij komt…
 • misschien was een van de twee apparaten of jezelf statisch geladen en is dat de oorzaak……
 • [quote:5cd696d909="jan_dakpan"]misschien was een van de twee apparaten of jezelf statisch geladen en is dat de oorzaak……[/quote:5cd696d909]

  Lijkt me sterk… er zit nog altijd een plastic beschermkapje op he.
 • Was de PC geaard zoals terrecht al gevraagd wordt? Het kan namelijk ook zo zijn dat de USB poort van het moederbord juist kapot was en er kortsluiting ontstond zodra je je USB-stick erin stak en dan zijn de rollen natuurlijk omgekeerd.
 • [quote:d153c173c4="Marcel de Reus"]Was de PC geaard zoals terrecht al gevraagd wordt? Het kan namelijk ook zo zijn dat de USB poort van het moederbord juist kapot was en er kortsluiting ontstond zodra je je USB-stick erin stak en dan zijn de rollen natuurlijk omgekeerd.[/quote:d153c173c4]

  Bedankt! Ik zal er naar informeren.
 • Ik heb hier ook een moederbord (een Pentium II) waarvan de 2 usb1.1 poorten niet meer goed functioneren. Mijn usb zip 250 die de stroom uit de usb haalt, werkt er niet meer op. Je hoort bij het aansluiten niet meer dat gebruikelijke piepje, het ledje van die usb zip 250 reageert niet meer en wordt ook niet meer gedetecteerd.

  De usb zip 250 werkt nog wel op een andere PC. Een usb2/firewire combo drive, die de stroom uit een externe adapter haalt werkt nog wel op die 2 usb1.1 poorten van dat probleem moederbord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.