Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC start niet meer op

jubaband
7 antwoorden
  • Na enige wijzigingen in de Bios van een Athlon 1100 start deze niet meer op…. :oops:
    Het Bios scherm komt (w.s.) niet meer te voorschijn en ook de Monitor blijft in de standby stand.

    Heeft iemand een tip om dit op te lossen ??

    Gr. Theo
  • bios resetten kan een oplossing zijn (met jumper bij baterijtje)
  • Hoor je beepjes ? (piepjes uit pc) Brand het lampje op je mobo ? Wat heb je veranderdt in BIOS ? Gaat HD draaien ? Brand(en) je led(s) ?
  • Allereerst bedankt voor jullie reactie's.

    Geen biebjes. Ik heb de opstartsequence veranderd (was eerst Flop, CD-rom dan HD, nu veranderd in HD, Flop, CD-rom)
    Verder denk ik dat ik iets in de snelheid van het geheugen heb veranderd, 133 MHz i.p.v. 100. Ik weet niet hoe ik zoiets doms heb kunnen doen… (zo dom ben ik anders nooit…. :-? )

    En inderdaad, als er geen andere tips komen zal ik de resetjumper proberen te vinden…

    Gr. Theo
  • idd gewoon een bios reset,

    kijk in het boekje waar de resetjumper zit,
    dan stroomkabel uit de voeding, jumper verzetten, paar sec laten zitten, weer terugzetten, stroom weer aansluiten en pc aanzetten.

    anders het bovenstaande, alleen dan ipv de jumper verzetten het batterijtje er een minuut uitlaten, vergeet niet de stroomstekker achter uit de voeding te trekken anders heeft het geen zin ;)
  • Je hebt gewoon je geheugen te hoog gezet en daardoor wil hij niet meer booten. Niets aan de hand dus, gewoon even een clear CMOS doen. Je kunt in je manual opzoeken waar de CMOS jumper zit: deze even een paar seconden omzetten en dan weer terug en booten maar weer.
  • kdacht al, het moest wel iets met geheugen te maken hebben, want vga zou nog steeds normale bliepjes geven en als (oud) mobo niet goed aangesloten was zou je alleen de voeding horen - en bij een nieuw ATX mobo had je waarschijnlijk je voeding opgeblazen :D… Verder kon je CPU ook niet los zitten omdat je anders ook nix zou horen behalve de voeding…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.