Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

statische electriciteit

Wim Sturkenboom
5 antwoorden
 • ik heb veel last van statische electriciteit in mijn kast. mijn tv krijgt slechte ontvangst als ik mijn computer aan zet en er werd mij verteld dat dat te maken heeft met statische electriciteit.

  nou vroeg ik me af, waar dat door veroorzaakt kan worden en wat ik er tegen kan doen.
 • heb je je kast helemaal dicht of heb je een glas wand wat niet helemaal dicht is en wat open in je kast dan kan de statische electriciteit eruit snappen en in aanraking komen met je tv enz.

  verbeter mij als het niet zo is.
 • Heb je je kast helemaal dicht of heb je een glas-wand die niet helemaal dicht is? [van de volgende zin kan ik nix maken, sorry] en wat open in je kast dan kan de statische electriciteit eruit snappen en in aanraking komen met je tv enz.

  ;)

  Maar iig statische elektriciteit heeft denk ik niet te maken met een slechte ontvangst op je tv. Misschien is dit wat:

  [quote:7d7d618411]* De luchtvochtigheid minimaal op 50 % houden. Dit kan bewerkstelligd worden door het bevochtigen van de kantoorlucht.
  Hierbij moet wel opgemerkt worden dat luchtbevochtiging duur is en dat de installaties veel onderhoud vergen om groei van micro-organismen te voorkomen.
  * Vloerbedekking aanschaffen die voorzien is van metaaldraad (de zogenaamde anti-statische vloerbedekking). De metaaldraad zorgt voor aarding.
  * Kantoormeubilair aarden. [/quote:7d7d618411]
 • Statische elektriciteit heeft meestal te maken met onverklaarbare storingen en op mysterieuze wijze 'onverleden' hardware [b:e2dab2001c]IN[/b:e2dab2001c] de PC. Storingen op externe apparatuur (bv. de TV) heeft meestal te maken met hoogfrequente RF straling vanuit de PC. Dat is deels te danken aan de steeds hogere snelheden waarop hardware functioneerd; hoge frequenties van chips zorgen voor allerlei ongewenste randverschijnselen. Je kunt dat deels oplossen door een kwalitatief goede metalen PC behuing te kopen die het belangrijkste deel van de storingen binnen de kast houdt.

  Wat je TV betreft; deelt deze wellicht (via een stekkerdoos) hetzelfde stopcontact? Anders kun je proberen op een stekkerdoor met netspanningsfilter een en ander verhelpt.
 • [quote:3dcc8cb754="hardboy"]heb je je kast helemaal dicht of heb je een glas wand wat niet helemaal dicht is en wat open in je kast dan kan de statische electriciteit eruit snappen en in aanraking komen met je tv enz.

  verbeter mij als het niet zo is.[/quote:3dcc8cb754]In essentie kan wat je hier noemt wel de consequentie zijn van een van de tegenwoordige trends, nl. [b:3dcc8cb754]case-modding[/b:3dcc8cb754]. Niet iedereen beseft voldoende waar hij of zij mee bezig is. Met al die plexiglas venstertjes is je PC-kast nl. geen optimale kooi van Faraday meer, hetgeen hij wel hoort te zijn. Dus dat "ontsnappen" is op zich niet zo'n gekke gedachte, omdat het inderdaad een kooi is, die zowel statisch als inductief de daarin opgesloten apparatuur van de buitenwereld afscheidt. In principe hoort daardoor een PC niet te stralen. Heel misschien (verschilt nl. van geval tot geval) kan aarding het verschijnsel iets verminderen.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.