Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ABIT KT7A <> XP2000+

egslim
4 antwoorden
  • Bij het opstarten geeft m'n PC aan op 1250Mhz te draaien. Aangezien ik een Athlon XP 2000+ heb heb ik het bios veranderd naar 12.5 x 133/33 ipv de standaard 12.5 x 100/33. Gevolg: na een half uur slaat de PC volledig vast. Na drie dagen lukt het niet meer om op te starten; ik haal het bios-scherm niet eens meer. Bios ge-reset op het mobo en starten maar. Helaas… => bios checksum error, defaults loaded => NTLDR missing??!! Het lijkt erop dat m'n schijven niet meer willen booten. Iemand enig idee hoe dit mogelijk is? Als 'ie al te warm geworden is (vermoeden) hoe kan 'ie dan niet meer willen booten? Daarnaast 12.5 x 133/33 moet toch prima kunnen met een XP2000+? Op de 2de HD windows opnieuw geinstalleerd en alles draait weer, behalve dat bij het opstarten soms "iets" blijft hangen omdat het HD lampje blijft branden en de monitor geen signaal oppikt en uit blijft. Stekker erin en eruit en startne maar weer (op 12.5 x 100/33). Iamand enig idee waar dit verschijnsel vandaan komt en hoe de corrupte/missende "NTLDR" te herstellen. Ik voel er niet zoveel voor m'n andere HD ook opnieuw voorzien van XP inclusief alle instellingen, toeters en bellen…
  • Het kan een Bootvirus zijn, scan eens..Vervolgens met het /mbr commando een nieuw bootrecord aanmaken.
    Mvrgrt.Peiky
  • heeft het vroeger wel gewerkt?? Zo ja, heb je toen nog iets speciaals gedaan.
    en wat voor geheugen heb je? ik zou zeggen sdr ram 100mhz. Klopt dit??
  • heeft het vroeger wel gewerkt?? Zo ja, heb je toen nog iets speciaals gedaan.
    en wat voor geheugen heb je? ik zou zeggen sdr ram 100mhz. Klopt dit??
    Ja, klopt, er zit 512Mb 100Mhz SDR in. Voorheen stond 'ie op 12.5 x 100/33 zonder problemen, maar hij moet toch op z'n normalen waarde (1667Mhz) kunnen draaien? Ik dacht ik zal 'm eens even op normale snelheid instellen :cry: Wellicht toch een te oud mobo (Abit KT7A v1.0) voor deze snelheden…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.