Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Maxblast, oude SP97-XV en Linux

None
7 antwoorden
  • Ik heb hier een oude Asus SP97XV setje weer tot leven gewekt. De bedoeling is om Linux hierop te draaien, moet een servertje worden voor wat files, internet en printerserver. Nu heb ik nog een Maxtor D740X 7200rpm 40GB liggen die me hierbij mooi kan helpen. :P

    Oud mobo, hij komt met HD niet door de post heen, dus als eerste geprobeerd een extra jumper erop te zetten om de cylinder limitation te activeren. Werkte niet. Daarnaast maar ff handmatig in bios geconfigeerd, 1024 cylinders, 16 heads en 63 sectors zoals op de maxtor site staat. Nog steeds een freeze.

    Okee, de vragen,

    Ten eerste zie ik op de maxtor site alleen compatibiliteit met Windows, dus gaat het uberhaubt wel werken?

    Ten tweede, zie ik weer iets over het hoofd waardoor hij steeds hangt…

    Ten derde, of kan ik het wel vergeten met dit mobo uit de oertijd?


    Bios flash nog niet geprobeerd, heb de changelogs bekeken, maar zie er niet echt boeiende veranderingen bij de hogere versies.
  • Probeer om de HD gewoon uit te zetten, dus het ide kanaal op 'none' / disabled of iets dergelijks.
    Als het goed is start de computer dan door, windows kan dan denk ik de HD niet benaderen, maar linux heeft daar geen problemen mee.
    Die kan los van het bios de HD detecteren.

    suc6
  • Van de kant van GNU/Linux hoef je iig geen problemen te verwachten. Zolang je een kleinere schijf of partitie hebt hoeft het BIOS de schijf geeneens te herkennen om hem vanuit GNU/Linux te kunnen benaderen en partitioneren. Die schijf werkt prima verder, de website kan zoveel zeggen. Ook het oude mobo is geen probleem.

    Het probleem is wel dat de PC niet post met de HDD erin, want dan komt GNU/Linux geeneens aan bod. Heb je al geprobeerd of het met MaxBlast wil werken (al weet ik niet of MaxBlast werkt in combinatie met GNU/Linux, aangezien het het filesystem voor je maakt en GNU/Linux filesystems niet tot de keuze behoren). Ook kun je zoals terrecht opgemerkt in het BIOS proberen de herkenning uit te zetten en het betreffende IDE slot op 'none' te zetten, zodat het BIOS de schijf niet ziet.
  • [quote:557b84f30b="yohanman"]Probeer om de HD gewoon uit te zetten, dus het ide kanaal op 'none' / disabled of iets dergelijks.
    Als het goed is start de computer dan door, windows kan dan denk ik de HD niet benaderen, maar linux heeft daar geen problemen mee.
    Die kan los van het bios de HD detecteren.

    suc6[/quote:557b84f30b]

    Daar zat ik ook aan te denken, en heb dat geprobeerd. Maar dan nog start hij niet door. :cry:
  • Heb je al een andere IDE kabel en een andere IDE-connector geprobeerd?
  • Wat voor bios zit erop? Isset zo'n beruchte Award 4.51PG? Die had ik namelijk ook… bij mij werkte het pas nadat ik me bios ge update had, die jumper erop en Maxblast begruikte. Zonder bios update deed die het helemaal niet en startte die idd niet door.

    Over die Award 4.51 staat ook ergens een stukje op de Maxtor site.
    http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_sid=qv4mmPah&p_lva=1327&p_faqid=1063&p_created=1024339456&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9ncmlkc29ydD0mcF9yb3dfY250PTMmcF9zZWFyY2hfdGV4dD00LjUxJnBfc2VhcmNoX3R5cGU9MyZwX3Byb2RfbHZsMT1_YW55fiZwX3Byb2RfbHZsMj1_YW55fiZwX2NhdF9sdmwxPX5hbnl_JnBfY2F0X2x2bDI9fmFueX4mcF9wYWdlPTE*&p_li=

    Zo :o :o dat is nog eens een link :-?
  • Ik geloof van wel. Ik heb momenteel de voeding er weer ff uitgehaald, maar zal er nog eens naar kijken.

    [quote:f523a9437d="Marcel de Reus"]Heb je al een andere IDE kabel en een andere IDE-connector geprobeerd?[/quote:f523a9437d]

    Ja, oude beestje had een 430 watt voeding, rounded cables, 52 speed cdrom speler enz. 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.