Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Koelblokjes op moederbord?

11 antwoorden
 • Ik weet dat je koelblokjes bijvoorbeeld op je videokaart of op je geheugen modules doet, maar zou het ook helpen als je ze op de chips ven je mobo zal doen? en dan heb ik het niet over de northbridge maar over de overige chips op het mobo. Want die worden ook vrij warm Iemand een idee hierover?
 • Ja dat zou je kunnen doen maar waarom eigenlijk? Ze worden warm maar dat kunnen die chips blijkbaar hebben want anders hadden er al standaard heatsinks opgezeten.
 • Omdat dat de stress op je moederbord kan verlichten als je aan het overklokken bent? of heeft dat geen- tot zeer weinig invloed op die chips?
 • ligt aan de chips..... voorbeeldje: [img:50ee084ef2]http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload0/coolingmosfettsandchips.jpg[/img:50ee084ef2] Vanzelfsprekend zijn de NB en SB Je ziet dat met name de mosfets (zwarte blokjes) die het voltage beheersen moeten worden gekoeld
 • Op die foto onder de pci slots zit de batterij, moet die nou ook gekoeld worden of is dat gele gewoon plastic? :P :lol:
 • Dat soort chippies beter gekoeld houden... ik zit me af te vragen of je dat nou echt verder gaat helpen met overklokken. Volgens mij kan je om dat soort dingen te koelen beter een goeie airflow in je kast hebben dmv een aantal casefans, ipv een paar kleine heatsinkjes er op te plaatsen.
 • [quote:8d172f5222="R-bin"]Dat soort chippies beter gekoeld houden... ik zit me af te vragen of je dat nou echt verder gaat helpen met overklokken. Volgens mij kan je om dat soort dingen te koelen beter een goeie airflow in je kast hebben dmv een aantal casefans, ipv een paar kleine heatsinkjes er op te plaatsen.[/quote:8d172f5222] Het is natuurlijk wel aan te nemen dat de overklokker al een airflow heeft. Dus dan helpen die blokkies wel goed mee. Mar het is echt nodig, als je echt Die Hard Overclocked en natuurlijk al wat voltmods hebt uitgevoerd.
 • Voor een [i:85900b846a]stabiel ver overclockt systeem [/i:85900b846a]is het aan te raden de (die step 1) mosfets te koelen, die dingen worden echt superheet dan namelijk....
 • ok :D heb tog nog een blok liggen van een celeron proc en amd. Is kijken of ik daarmee nog wat extras kan halen Mijn Mission Impossible is om met mijn Palomino een clocksnelheid van 166 te halen zodat, gelijk loopt met me geheugen 8)
 • [quote:1bf84ef8d4="Nick'86"]ok :D heb tog nog een blok liggen van een celeron proc en amd. Is kijken of ik daarmee nog wat extras kan halen Mijn Mission Impossible is om met mijn Palomino een clocksnelheid van 166 te halen zodat, gelijk loopt met me geheugen 8)[/quote:1bf84ef8d4] gaat je amper lukken... mits je waterkoeling en flink hoog voltage er door ramt.... wat je wel kan doen is MP unlocken... dan lukt het wel ;)
 • nee om t nog een beetje moeilijker te maken is t allemaal lucht :P Ja wil de MP op 10.5 zetten en dan draait me 1800+ met 166 op 1733mhz Ik kan tot de 160 gaan maar dan start windows niet op :S Das denk ik een hitte probleem

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.