Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Opvolger Prescott gecancelled?

None
6 antwoorden
  • http://www.theinquirer.net/?article=15760

    [quote:b35e861d2b]The Wall Street Journal reckons that Intel today will confirm that Tejas will never appear because of problems with power consumption.[/quote:b35e861d2b]
    Tejas was een nieuwe versie van de P4 familie CPU's, en bedoeld als opvolger van Prescott. Het lijkt erop dat Prescott nu dus de laatste P4 wordt, zijn opvolger wordt een Pentium M (PIII familie) variant of een geheel nieuw ontwerp.
  • de Pentium M is toch geen off-spring van de PIII? ik dacht dat de Pentium M (Banias) een geheel nieuw ontwerp was, net als de opvolgers ervan?

    Op zich goed dat ze verder gaan met de Pentium M, deze core verbruikt bijzonder wijnig stroom en word daardoor veel en veel minder heet dan de Prescott.
  • Woorden zoals "dual core" kwamen ook aan bod?

    Eindelijk 64-bit extenties?
  • Pentium M is een zwaar verbouwde PIII. (P6 core, zelfde als P Pro, PII en PIII) Voor P M hebben ze het PIII basisontwerp genomen, energiebesparingsfeatures toegevoegd, SSE2, de quad pumped GTL+ FSB van P4, branchprediction verbeterd en nog een paar aanpassingen gemaakt.
    Het is dus geen volledig nieuw ontwerp, maar wel zover gewijzigd dat het geen PIII meer is… :)

    Omdat de P M core erg klein is kan Intel gemakkelijk een paar aan elkaar vastplakken voor dual core. Het enige wat ze moeten ontwerpen is de communicatie logica voor beide cores. Dat is een relatief kleine ingreep vergeleken met een nieuw core ontwerp, maar nog steeds aardig wat werk.

    Intel heeft al aangekondigd dat ze x86-64 gaan ondersteunen en dat is waar de industrie nu heen gaat. Prescott heeft het al ingebouwd, een nieuwe core heeft die feature dus ook nodig. Het neemt niet veel ruimte in, maar het is wel een erg ingrijpende wijziging. Dus reken er maar niet te snel op.
  • What madness took intel to continue such an old core-line?
  • Hehe, kijk maar naar de prestaties en het energieverbruik van P M in vergelijking met Mobile P4. Als een P6 afgeleide z'n eigen opvolger gaat opvolgen is dat natuurlijk wel het toppunt van ironie!

    Er was eens, lang geleden, een CPU met de codenaam Timna. Dat was een PIII variant voor extreme budget systemen. Daarom kreeg die CPU zoveel mogelijk functionaliteit ingebouwd die je normaal op het moederbord zou vinden.
    Deel daarvan was de geheugencontroller voor RDRAM. Toen duidelijk werd dat RDRAM nooit goedkoop genoeg zou worden voor budgetsystemen werd Timna gecancelled. Ondertussen had het ontwerpteam van Timna de P6 core natuurlijk wel erg goed leren kennen, en P M werd hun volgende opdracht. Het was dus logisch dat ze verder gingen met de kennis en ervaring die ze met Timna (dus P6) hadden opgebouwd,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.