Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Blauwe schermen

Rewie29
33 antwoorden
  • Beste Specialisten,

    Ik heb een AMD 1600, Gforce2, SB live!, Pinnacle studio's card, Real Tek LAN Card, Moederbord is MSI ktv266 met als besturingssysteem Windows 2000.

    Ik heb een schone installatie van Windows 2000 gedaan, de laatste Nvidia drivers en de laatste drivers van Creative geinstalleerd. Tenslotte servicepack 4 van Windows 2000.

    Ik kan MP3's afspelen, mpg's afspelen. Geen probleem.

    Ga ik scannen met Ad-aware of met een virusscanner dan begint de ellende. ik krijg de melding KMODE_ EXEPTION_NOT HANDLED en/of IRQ_NOT-LESS-OR_EQUAL. Ik heb het helemaal gehad met blauwe schermen. Vaak gebeurt het wanneer hij bij de map C:\Winnt\system32 is.

    Het allerergste is dat ik het spel Yugi 'Kaiba's revenge' heb geinstalleerd met Directx 9.0b maar dat ik niet verder kom dan het beginscherm.

    Weet iemand raad? Alvast bedank
  • bij die IRQ not less bla bla error staat meestal een .sys bestand onderaan vermeldt, welke is dat?
  • Nu heb ik niet zoveel verstand van Windows, maar als de term IRQ valt zou ik eens proberen alle PCI kaarten uit de computer te halen en dan te testen of hij tijdens het scannen met ad-aware nog steeds problemen geeft. Als de problemen na het verwijderen van de PCI kaarten opgelost zijn dan heb je te maken met een IRQ conflict. Geluidkaarten van Creative bijvoorbeeld hebben vaak het liefst een eigen IRQ. Je kunt het probleem dan oplossen door de PCI kaarten in een andere volgorde (het liefst zo ver van elkaar, met telkens een leef slot er tussen e.g.) terug te zetten of door in het BIOS handmatig de IRQ's toe te wijzen aan de devices.
  • [quote:2dcdf1307e="Marcel de Reus"]Nu heb ik niet zoveel verstand van Windows, maar als de term IRQ valt zou ik eens proberen alle PCI kaarten uit de computer te halen en dan te testen of hij tijdens het scannen met ad-aware nog steeds problemen geeft. Als de problemen na het verwijderen van de PCI kaarten opgelost zijn dan heb je te maken met een IRQ conflict. Geluidkaarten van Creative bijvoorbeeld hebben vaak het liefst een eigen IRQ. Je kunt het probleem dan oplossen door de PCI kaarten in een andere volgorde (het liefst zo ver van elkaar, met telkens een leef slot er tussen e.g.) terug te zetten of door in het BIOS handmatig de IRQ's toe te wijzen aan de devices.[/quote:2dcdf1307e]

    Bedankt voor je reactie. Ik heb via device manager, de computer van acpi gewijzigd naar standaard pc. Vervolgens heeft een ieder een apart irq gekregen. Alleen de USB en de soundcard zatten op dezelfde USB, dus heb ik via de BIOS de USB uitgezet. Handmatig BIOS toekennen was me overigens sterk afgeraden.
  • [quote:eb07208d2b="Marcel de Reus"]Nu heb ik niet zoveel verstand van Windows, maar als de term IRQ valt zou ik eens proberen alle PCI kaarten uit de computer te halen en dan te testen of hij tijdens het scannen met ad-aware nog steeds problemen geeft. Als de problemen na het verwijderen van de PCI kaarten opgelost zijn dan heb je te maken met een IRQ conflict. Geluidkaarten van Creative bijvoorbeeld hebben vaak het liefst een eigen IRQ. Je kunt het probleem dan oplossen door de PCI kaarten in een andere volgorde (het liefst zo ver van elkaar, met telkens een leef slot er tussen e.g.) terug te zetten of door in het BIOS handmatig de IRQ's toe te wijzen aan de devices.[/quote:eb07208d2b]

    Het bestand is win32k.sys en van mijn netwerkkaart rtl8139.sys
  • Soms krijg ik ook de fout in ntoskrnl.exe. A.u.b. Help!!!!!!
  • msi .
    kijk eens of je geen bolle condensators rond je cpu socket heb zitten.
    zo ja mobo staat op springen
  • En als je je netwerkkaart eruit haalt en dan test?
  • [quote:0ce553a4b5="Marcel de Reus"]En als je je netwerkkaart eruit haalt en dan test?[/quote:0ce553a4b5]

    Al geprobeerd. Het heeft te maken met de geluidskaart, de soundblaster live 5.1. Als ik deze eruit haal, dan speelt alles ' normaal'. Ik heb de laatste drivers gehaald voor Win 2000. Ik heb hem automatisch laten detecteren op us.creative.com. Nog steeds geen resultaat
  • [quote:eb245b63f6="plextor"]msi .
    kijk eens of je geen bolle condensators rond je cpu socket heb zitten.
    zo ja mobo staat op springen[/quote:eb245b63f6]

    Het spijt me maar ik begrijp niet wat je bedoelt. ik zie geen druppels rond mijn CPU. Wat is een mobo?
  • [quote:8f6bcf4a8d="Rewie29"][quote:8f6bcf4a8d="plextor"]msi .
    kijk eens of je geen bolle condensators rond je cpu socket heb zitten.
    zo ja mobo staat op springen[/quote:8f6bcf4a8d]

    Het spijt me maar ik begrijp niet wat je bedoelt. ik zie geen druppels rond mijn CPU. Wat is een mobo?[/quote:8f6bcf4a8d]

    Je mobo is je moederbord. Plextor bedoelt of er rond je socket, dus waar de cpu zit geen bolle condensators zitten. Dat zijn van die ronde dingen. Ik geloof dat het een msi kwaaltje is dat deze bol kunnen gaan staan en dan is het mis…
  • Dit bij die rode pijlen dus. Daar komt bruinig spul uitzetten, dan is het niet goed



    [img:7bee5c3316]http://www.poirot.nl/moederbord.jpg[/img:7bee5c3316]
  • Bedankt voor jullie goede en heldere uitleg. Ik zal na mijn werk kijken of er bruin spul uitkomt.

    Wat me overigens wel opvalt is, wanneer ik de geluidskaart 'Soundblaster live 5.1' uit de pc haal, dat ik minder problemen heb. Ik heb geen geluid maar krijg dan geen blauwe schermen. Ik heb de laatste drivers geinstalled van creative en als ik die weer laad dan begint de ellende wederom
  • Installeer EERST DirectX 9.0B en DAARNA pas de drivers voor de geluidskaart. Ik weet niet zeker of het helpt, maar ik heb gehoord dat dat nog wel eens wat conflicten geeft als het andersom gebeurd.
  • DirectX 9.0B zit er al reeds op. Ik heb alleen de driver van SB live 5.1 geuninstalled. Kaart uit de pc gehaald. Herstart. Alles liep stabiel. Vervolgens SB kaart erin. SB Live 5.1 driver geinstalled en toen had ik weer dezelfde problemen. Kortom, ik heb niets aan directx gewijzigd.

    Maakt het uit als ik DirectX 9.0B uninstall en de SB live 5.1. Vervolgens Directx 9.0b installeer en dan de SB live 5.1?
  • is het niet zo dat een Gforce 2 geen direct x 9.xxx ondersteundt.
    wel direct x 8.xxxx
  • nop bij een gforce 2 kaart kan je gewoon directx9 installeren een geforce 2 kan alleen niet alle dx9 effecten weergeven..
  • Was er ooit niet een conflict tussen sblive en een via chipset?
  • Het kan zijn dat er in het begin een conflict was tussen de SB en de chipset maar is nu verholpen door de 4 in 1 driver van Hyperion te installeren.
  • Ik wil wel benadrukken dat het probleem nog steeds niet is opgelost :o . Ik heb overigens 256 MB DDR en maak gebruik van 64MB aan AGP. Als ik mijn Windpws 2000 opstart, wordt er gebruik gemaakt van ruim 150 MB. Is dit overigens wel normaal of moet ik meer geheugen inpompen om mijn probleem te verhelpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.