Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

99 antwoorden
 • Ik heb een Vraagje.

  Ik heb een amd 64 3200 mhz en nu achter in mijn toren zijn de mogelijkheden aanwezig voor 2 koelers. is het verstandig,heeft het zin,als ik daar nou nog 2 koelers bij doe.

  als ik niks aan het doen ben is hij 30 graden.
 • [quote:65e2ddde3a="guts007"] als ik niks aan het doen ben is hij 30 graden.[/quote:65e2ddde3a]Videokaart, processor,moederbord?
 • Zit je processor soms achterin je toren? :lol:

  Die kastkoelers zijn voor een goeie airflow door de kast heen, ik zou er 1 aan de voorkant zetten die lucht aanzuigt, en 1 aan de achterkant die lucht afvoert.

  Zo haal je de warmte uit de kast, niet alleen de warmte die via de processorkoeler de kast ingeblazen wordt, maar ook andere warmte, bijv. van harde schijven, optische drives, videokaart en chipset.

  Systeemtemperatuur is ook goed om in de gaten te houden. 30 graden is overigens lekker koel voor een processor. Maar hoe warm wordt ie stressed dan?
 • Moederbord: Biostar K8VHA Pro

  CPU-Eigenschappen
  CPU Type AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
  CPU Aanduiding ClawHammer S754
  CPU Stepping C0
  L1 Code Cache 64 KB
  L1 Data-cache 64 KB
  L2 Cache 1 MB (On-Die, Full-Speed)

  3d: ati 9800 xt 256 mb
 • Hoe moet ik een Cooler aan de voorkant zetten heb je een voorbeeld of iets dergelijks en ik weet niet hoe warm die word als hij stressed is.Hoe kan je dat zien?
 • [quote:56d0e85040="Obi-wan-kenobi"]Zit je processor soms achterin je toren? :lol:
  Die kastkoelers zijn voor een goeie airflow door de kast heen, ik zou er 1 aan de voorkant zetten die lucht aanzuigt, en 1 aan de achterkant die lucht afvoert.
  [/quote:56d0e85040]

  Beter nog:

  1 aan de voorkant onderin
  2 aan de achterkant bovenin

  Zorgt voor een goede airflow met een lichte onderdruk (is beter zegt men ;) ).
 • [quote:67b9abbc4a="guts007"]
  Hoe moet ik een Cooler aan de voorkant zetten heb je een voorbeeld of iets dergelijks en ik weet niet hoe warm die word als hij stressed is.Hoe kan je dat zien?
  [/quote:67b9abbc4a]

  Zit bij een moderne kast een uitsparing onderin (ja, dus niet bovenin tussen je optische drives :lol: ) aan de voorkant, anders hebbie pech gehad.

  Stressed kan je testen met CPUBurn.
 • Maar heeft het nou zin om er meer koelers in te gooien?
  Heeft dat nut?
  Wat bereik je ermee?
 • Sorry hoor maar het lijkt me nogal logisch dat het beter is want hoe kouder hoe beter… Dus het heeft wel degelijk zin en trouwens dat gaven de anderen ook al aan want die zeiden meteen hoe je ze dan het beste kon monteren… :-?
 • Je bereikt een grotere Airflow in je kast. Wat wil dat nou zeggen? Dat er meer lucht ververst wordt in je kast en als je de goede opstelling neemt, die hierboven al meerdere keren is aangreikt, je de warme lucht weghaalt en die ververst door koude lucht.

  De koude lucht stelt de koelers op je processor en op je grafische kaart bijvoorbeeld beter in staat te koelen… omdat ze koelere lucht hebben om te koelen :wink: Je bereikt dus een beter gekoelt systeem.
 • Dit is mijn kast..

  http://www.genesis.nl/produkt/kasten/q3.htm


  Waar moeten ze presies komen en welke moet lucht inblazen en welke lucht uit.
 • Zoals je ziet op 1 v/d foto's zitten er 2 "gaten" voorin je kast waar je fans achter kan doen en 2 achter in je kast. Ik zou er 1 voorin doen en dan zo dat ie mooi over de harde schijf blaast, (als die er tenminste voor hangt, anders zou ik het linker gat nemen als je van voren kijkt) en achter 1 in het bovenste gat.
 • Zijn er mensen die er nog anders over denken?

  wrm niet 2 voor 2 achter?

  mijn kast :
  met deze link zie je het frame zeg maar uit alle hoeken en zie je ook waar de koelers kunnen komen">http://www.genesis.nl/produkt/kasten/q3.htm
  met deze link zie je het frame zeg maar uit alle hoeken en zie je ook waar de koelers kunnen komen
 • Dat kan natuurlijk ook kost alleen meer en geeft ook extra geluid, ik heb het in mijn kast ook en de tempraturen gingen zeker omlaag in vergelijking met toen ik er 1 voor en 1 achter had.
 • Tuurlijk kun je er ook overal 2 in doen. Je airflow wordt gewoon wat groter, het kost allemaal iets meer, je koopt er namelijk 4 in totaal :wink: en dat van dat geluid vind ik persoonlijk nogal meevallen. Ik heb er in mijn kast 7 zitten, en ik hoor ze geen van allen. Ook als er maar 1 aanstaat, hoor ik geen verschil. (kzou er dus gewoon 4 plaatsen 8) )
 • m…. maar dan ga ik voor de 4 denk ik en dan wil ik dat ik ze kan bedienen hoe snel ze Draaien met zo'n panel.

  maar aan de voorkant 2 die plazen de lucht richting de cpu en de 2 aan de achterkant blazen lucht uit de kast.

  Mijn kast http://www.genesis.nl/produkt/kasten/q3.htm
  hier zie je het frame uit alle hoeken
 • dan zou je ze kunnen bedienen met de Coolermaster Aerogate 2 ofzo. 8)

  [img:c0e4a0b03e]http://www.perfect-systems.nl/image/producten/44732-big.jpg[/img:c0e4a0b03e]
 • Zo die ziet er wel vet uit hoeveel kost hij
 • ik heb een beetje rongekeken moet ik een speciale cooler hebben die voor zo'n bovenstaand paneel gemaakt zijn of kan elke cooler daar op worden aagesloten?

  Aan wat voor een coolers moet ik dan gaan denken ze moetn natuurlijk wel heel er still zijn hebben jullie meschien een paar voorbeelden van coolers die geschikt zouden kunnen zijn?
 • ziehier:

  Witte/zilveren versie
  &
  Zwarte versie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.