Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord of voeding kapot

10 antwoorden
  • Wie weet hoe ik kan achterhalen of mijn voeding of mijn moederbord kapot is (of iets anders). Ik ging er vanuit dat mijn voeding niets meer deed, toen mijn computer geen enkel teken van leven gaf nadat ik geprobeerd had geheugen bij te prikken. Geen lampje ging meer branden er leek niets aan stroom beschikbaar. Voor mijn Gateway-computer was geen passende en betaalbare voeding voor handen en dus leek overzetten in een nieuwe kast het handigst. Gedaan. Vooral de aansluitingen van het frontpanel met al die draadjes bleek heel lastig, maar door goed te kijken naar de aansluitingen zoals die op de Intel-website te vinden zijn (Intel 440BX moederboard), denk ik dat ik die nu goed heb. Toch is er geen teken van leven te ontdekken: geen verschil van met of zonder stroomaansluiting of geen reactie op het indrukken van welke knop dan ook. Toen pas dacht ik dat het misschien het moederbord was dat kapot was. Alle stroomaansluitingen lopen immers via dat moederbord. Of gebeurt er toch nog iets wanneer de voeding wel goed is, stroom aangesloten, knop aan, maar moederbord wijlen? Hoe kan ik het een en ander nagaan? Wie weet raad? Mocht iemand zeggen "doormeten", dan graag met een duidelijke uitleg hoe, wat precies en waarmee. Bij voorbaat dank, J. Verduyn
  • heb je geen kennis waarvan je even een voeding van kan lenen?
  • Ik zou eerst proberen die geheugenmodule er weer uit te halen en dan kijken of hij boot.Als hij dat doet kan je de module in een ander slot zetten.Als hij het dan nog niet doet:probeer een boot zonder harddisk en cd-driver.Anders probeer de voeding uit in een andere PC.Als die het daar wel doet, kan het je mobo heel goed zijn.
  • Misschien was mijn vraag niet helemaal duidelijk, maar dat nieuwe geheugen heb ik er direct weer uitgehaald. Ik heb het moederbord al in een nieuwe kast gezet (met uiteraard een nieuw geheugen). Er is geen teken van leven te ontdekken, dus er valt helemaal niets te booten.
  • [quote:95e4ab0de7="J. Verduyn"]Misschien was mijn vraag niet helemaal duidelijk, maar dat nieuwe geheugen heb ik er direct weer uitgehaald.[/quote:95e4ab0de7]Heb je al een clear CMOS gedaan? Meestal een jumper nabij de batterij omzetten.
  • connecter ff los van het mainboard en de connector naar je toe houden. Als de pin die klemt op het bord boven zit moet je zwart en de groene doorverbinden.. Dan gooi je de voeding aan en kan je meten :) De pins zijn pin 13 ( Zwart ) en pin 14 ( Groen )
  • zit de atx power switch wel goed
  • geeft de voeding ook geen geluid? van een fan oid als daar geen geluid uit komt dan weeet je 99% zeker dat het de voeding is
  • Hmmm, ik vrees dat er nu iets echt fout is gegaan. Misschien dat de aansluitingen van het frontpanel toch niet klopten. Of kan er iets herkenbaars anders mis zijn gegaan. Met een ander snoer deed die het even, maar er ontstond een brandlucht en alles stopte weer. De geheugenmodulles (?!) bleken erg heet geworden te zijn. Rara, wat zou dat allemaal kunnen zijn? J. Verduyn
  • [quote:e85343ac46="plextor"]zit de atx power switch wel goed[/quote:e85343ac46] Dat was ook mijn eerste gedachte... maar die brandgeur en hete RAM doet me iets ergers vermoeden...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.