Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

temperatuur mobo + CPU

7 antwoorden
  • ik ben met quickpar een dvd aan het repareren, alleen nu begint ineens mijn ventilator flink te draaien in mijn kast (wattie normaal eigenlijk nooit doet). oke CPU is nu flink bezig (100% continue) maar normaal heb ik dat niet? kijk ik via sisoft naar mijn temps zie ik staan: moederbord 53,0 graden CPU: 47.0 graden.... ik heb een P4 2,8 zijn die temps normaal?? lijkt me wat hoog?
  • het lijkt me eerder andersom: cpu 53 en mobo 47. Maar goed, dan zou de temperatuur van je cpu nog heel goed kunnen (stock koeler?) maar dan zou je dus echt te hoog liggen met je moederbord. 53 graden voor je moederbord is echt te hoog. Hoe is dat normaal gesproken? en tijdens gamen?
  • temp is nu 40 voor mobo en 35,4 voor CPU inderdaad raar dat mobo hoger is als CPU, maar dat is altijd al geweest bij mij :S volgens de censoren dan
  • Met mijn twee jaar oude Aldi P4 2,66 is het mobo temperatuur ook hoger als de CPU, dat zal wel hieraan liggen dat de CPU zijn lucht voor de koeler via een buis vanuit de zijkant krijgt en de rest het met de gewone circulatie moet doen. Heb daarom een extra fannetje direct onder de voeding geplaatst zodat bovenin wat extra lucht afgevoerd wordt. Heb nog niet gecontroleerd of dat echt wat uitmaakt omdat ik al enige tijd in China zit.
  • ik heb een P4 3.0 Ghz P4P800 met 512 Mb geheugen en mijn mobo en cpu worden ook best heet. Bij het renderen van video bv ron dde 50 graden. Heb een extra fan erin gezet om de circulatie wat te helpen en na een paar uur generals is de temp rond de 40 graden, al is dat m.i. nog te warm. Mijn voeding (300 Watt)wordt trouwens ook erg heet het voelt aan als een kacheltje. 300 Watt moet toch voldoende zijn
  • [quote:883fe5ba36="Rene Hersbach"]ik heb een P4 3.0 Ghz P4P800 met 512 Mb geheugen en mijn mobo en cpu worden ook best heet. Bij het renderen van video bv ron dde 50 graden. Heb een extra fan erin gezet om de circulatie wat te helpen en na een paar uur generals is de temp rond de 40 graden, al is dat m.i. nog te warm. Mijn voeding (300 Watt)wordt trouwens ook erg heet het voelt aan als een kacheltje. 300 Watt moet toch voldoende zijn[/quote:883fe5ba36]P3, snelle Videokaart en wat hd'ds/cd/dvd-roms, dat wil graag wat watt hebben.
  • ok videokaart is GF2mx wordt ook erg heet maar dan moet 300 watt toch genoeg zijn ??????

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.