Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vastgelopen pc

Hu'uruun
10 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb onlangs van een familielid zijn oude computer gekregen, omdat die persoon een nieuwe ging kopen.

  Het gekregen systeem, betreft de volgende configuratie

  Moederbord: chaintech BTM P3 ATX Bus clock 100 megahertz t/m
  intel P700
  Processor:650 MHz Intel Pentium III 256 kb L2 Cache 100 Mhz
  Hardeschijf: Maxtor 15.3 Gb Diamond Max IDE 5400 Rpm AV
  Geheugen: 192 Mb sdram 168pins Dimm PC 100
  Slot ‘DIMM1’ heeft 128 MB
  Slot ‘DIMM2’ heeft 64 MB
  Videokaart: TNT vanta nvidia 16 mb AGP
  Soundkaart: soundblaster128 pci
  Cdrom: Aopen 48 Speed Cdrom IDE
  Diskette: Mitusmi/sony 1.44 mb

  Software: Windows XP Home Edition service pack 1
  Videokaart driver: NVIDIA 5.6.7.2 (nieuwste versie)
  BIOS versie: Award software International INC: 4.51 PG 12/23/99

  Maar nu wordt ik met het volgende probleem geconfronteerd. De pc loopt af en toe vast, waarbij er uit de boxen een hoge pieptoon te horen is.
  Je kan dan echt niets meer doen, het enigste wat helpt is het resetten van de pc. Aan de software en de videokaart heeft het zeker niet te maken, ik heb er windows XP, ME en 98 opgehad, steeds hetzelfde probleem. Ook de videokaart heb ik vervangen door een NVIDIA geforce 2 MX 32 MB, maar nu liep hij echter steeds vaker vast. Verder ligt het ook niet aan de temperatuur van de CPU, deze is namelijk constant rond de 35 a 30 graden, bij een systeem temperatuur van 20 a 25 graden.
  Volgens mij heeft het te maken met het moederboard en de processor. Heeft iemand ervaringen met zo’n moederbord en processor, of weet iemand misschien waar het aan ligt en hoe ik het misschien kan verhelpen. Ik heb namelijk op internet eens rondgekeken en het schijnt dat meerdere mensen met een p3 chaintech moederbord met het zelfde probleem hebben te kampen, als het mijne.
  Alle tips zijn welkom, alvast hartelijk bedankt!!

  Mzls Bram
 • Haal de geluidskaart er eens uit, en kijk hoe het dan gaat. Mogelijk is die defect, of heb je rotte drivers.
 • nee ik weet bijna wel zeker dat het niet aan de geluidskaart ligt. het heeft iets te maken met het moederbord ofzo!! iemand een idee hoe ik mijn bios kan vervangen door een nieuwere versie?
 • kijk es op de site van je moederbord fabrikant. Daar kun je het vast wel vinden. :wink:
 • lijkt me eerder zoals gerben aangeeft een sb probleem (kan ook irq zijn) of zelfs een videokaart probleem : zoals je het beschrijft lijkt het eerder een kwestie van de juiste drivers.

  Heeft ie het uberhaupt wel goed gedaan bij het familielid ?
 • Heb je de geluidskaart al eens in een ander PCI-slot geprobeerd?
 • Volgens mij dit, volgens mij dat. Wil je wel geholpen worden?
 • [quote:7253f92ad6="Br@mbow"]Maar nu wordt ik met het volgende probleem geconfronteerd. De pc loopt af en toe vast, waarbij er uit de boxen een hoge pieptoon te horen is.[/quote:7253f92ad6]Hmm, dit pleit de geluidskaart niet vrij. Het kan nog vele andere oorzaken hebben, maar ook mijn advies luidt: verwijder die geluidskaart eens. Ingeval van een instabiele computer moet je die zo kaal mogelijk proberen op te starten en vervolgens stap voor stap weer aan te kleden om zo te achterhalen wat de veroorzaker kan zijn.
 • ik heb het nagevraagd bij mijn familielid. daar liep ie ook weleens vast, maar hij nam het voor lief. Hij werkte er alleen in word enz. mee.
  En beste mensen nee de geluidskaart is niet het probleem. deze heb ik al eens vervangen door, die van mijn andere computer, een Creative SB Audigy 2 ZS retail. Nog steeds hetzelfde probleem!!
 • [quote:4b1d620e03="Bosje"]lijkt me eerder zoals gerben aangeeft een sb probleem (kan ook irq zijn) of zelfs een videokaart probleem : zoals je het beschrijft lijkt het eerder een kwestie van de juiste drivers.

  Heeft ie het uberhaupt wel goed gedaan bij het familielid ?[/quote:4b1d620e03]
  [quote:4b1d620e03="Br@mbow"]ik heb het nagevraagd bij mijn familielid. daar liep ie ook weleens vast, maar hij nam het voor lief. Hij werkte er alleen in word enz. mee.
  En beste mensen nee de geluidskaart is niet het probleem. deze heb ik al eens vervangen door, die van mijn andere computer, een Creative SB Audigy 2 ZS retail. Nog steeds hetzelfde probleem!![/quote:4b1d620e03]
  Dus, het hoeft niet speciaal die geluidskaart te zijn, maar kan dus ook de SB zijn, of een IRQ.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.