Vraag & Antwoord

7 antwoorden
  • Wat is het verschil tussen deze?,ik heb eeb nieuwe moederbord die ata schijven ondersteund.Nu heb ik een maxtor van 60 en 1 van 40 gig.Kan ik deze doormiddel van die ata kabels aansluiten,ik bedoel deze kreeg ik bij mijn mb,het zijn dunne rode kabels sata)? Asus p4p800se de luxe. Wie weet dat. Dank jullie
  • Voor zover ik weet is dat het zelfde. Misschien dat het protocol iets verschilt, maar het werkt in ieder geval met elkaar.
  • dunne rode = SATA dikke ronde/ brede platte = IDE/(P)ATA
  • je kan anders ook nog een connector van SATA naar ATA (IDE)... :wink:
  • dus kan ik die rode dunne gebruiken ipv ide?
  • nee Affijn de topicstarter bedoelt met IDE PATA (de oude) en met ATA SATA (nieuwe, wat ook op zn mobo zit) . Als je HD's niet SATA zijn, dan moet je ze op de PATA/IDE aansluiting aansluyiten, eventueel kabel kopen.
  • Zowel het ouder paralelle ATA (PATA) als het nieuwe serieele ATA (SATA) zijn een verbinding voor IDE apparaten. Het verschil zit hem in de manier van overdracht. Met parallele overdracht kan er veel in een keer worden verstuurd op een lage frequentie en seriele overdracht verstuurd minder per keer maar op een hogere frequentie. (bijvoorbeeld 2x100 = 200 - parallel - en 8x25 = 200 - serieel -) Nu kun je apparaten met een PATA aansluiting gewoon gebruiken op SATA connectors alleen dan heb je een verloopstukje, ofwel een converter nodig. Waarschijnlijk is dat echter in dit geval helemaal niet nodig, omdat de meeste nieuwe moederborden zowel PATA als SATA hebben. Je kunt dan je twee oude hardeschijven gewoon met hun oude kabels (PATA), op je nieuwe moederbord aansluiten. De ronde SATA kabel heb je dan niet nodig.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.