Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

hoe update ik de bios (hoe ga ik te werk)

None
11 antwoorden
 • Ik heb een bios versie gedownload van me motherboard.

  Hoe ga ik te werk om hem te updaten?
 • Dat hangt van je moederbord af. Sommige hebben een ingebakken flash programma, bij anderen moet je een bootdiskette met flashprogramma maken. De belangrijkste vraag is echter waarom je je BIOS wilt updaten. Dit is namelijk alleen aan te raden als het perse nodig is, want er kan altijd iets mis gaan.
 • Het helpt misschien om erbij te zeggen om welk moederbord het gaat en welke BIOS-versie je om wilt flashen naar de nieuwe …

  Een goede moederbordfabrikant geeft trouwens op of vlakbij de downloadpagina voor BIOS-updates ook een handleiding voor dummies over hoe te flashen, dus begin die 's te lezen … :wink:
 • FAQ? :wink:
 • Deze pc heeft een virus.

  1.) Wanneer de de partities verwijderd en weer aanmaakt is het virus er nog.
  2.) Wanneer de HD gefortmateerd is het virus er nog.

  Mijn mening is dat als je de bios update het virus dan weg is?!

  d8 ik zo……
 • het kan ook een bios virus zijn.
  dan zit het in het bios.
  door een bios update haal je niet het virus weg.
  je moet opzoek naar een progg dat je bios kan scannen of er inderdaad een virus in je bios zit.
 • Een progje om te kijken of de bios verontreinigd is met een virus is een, maar het virus er uithalen dat is een andere zaak.
  Kan een bios gewist worden, zo gezegd leeg geflasht, of is het een kwestie van een nieuwe eprom zetten die al geladen is met het juiste bin bestand?
 • Als je nog in windows kan komen moet je proberen je computer te scannen met zo mogelijk een computer in het netwerk geen virus te vinden?
  Probleem… :evil:
  Virus gevonden :D Weg met die rotzooi
  Als je je pc bij een bedrijf heb gekocht en je hebt nog garantie moet je vragen of zei het er voor je kunnen afhalen zonee dan moet je het aan vrienden/kennissen vragen en anders zal je het moeten gaan vragen bij een computer bedrijf maar dan zal het geld gaan kosten
 • Kan dat virus niet in je BootSector zitten, of is dat niet mogelijk? Probeer gewoon is een andere HD. Misschien is je wincd geinfecteerd (als je wincd gebrand is)? Of een driver cd? Zoeits…
 • Virus in je bios is uiterst onwaarschijnlijk. Er is één virus (voor zover ik weet) dat je bios kan vernaggelen, en dat is CIH aka Tsjernobyl. Dat ding is echter al een paar jaar oud, hetgeen besmetting nog onwaarschijnlijker maakt.

  Bootsectorvirus is inderdaad een meer waarschijnlijke optie. Opstarten met diskette, fdisk /mbr en de meeste virussen zouden dood moeten zijn.

  Als ie dat overleeft, kun je de bootsector nog "zappen" oftewel overschrijven met nullen. IBM heeft daar o.a. een tooltje voor.

  @Kipsie: les 1 in virusverwijdering: knikker de besmette PC zo snel mogelijk van het netwerk af, je gaat dus vooral niet proberen om vanuit het netwerk contact te krijgen. Zolang niet duidelijk is welk virus het betreft kan het immers net zo goed een virus zijn dat zich via het netwerk verspreidt.

  Overigens valt dit soort problemen nooit onder de garantie.
 • Waarom denk je dat er een virus op de pc zit? Als je nl een melding krijgt over een virus van de bios virusscan (bootsector protector) dan betekend het niet dat je een virus hebt, maar dat er een kan zijn. Dit alarm gaat nl af als er iets in de bootsector geschreven wordt. B.v. als je windows installeerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.