Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

partitioneren hd

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • heb een oude pentium 1 waarvan de bios maximaal 8,4 gb hd herkent. Via kennissen heb ik een Maxtor 80 gb hd kunnen krijgen. Ten aanzien hiervan heb ik de volgende vragen:

  kan ik in een ander systeem de hd in partities van 8,4 gb opdelen, en worden deze allemaal herkent door de bios in mijn oude pc?

  Als ik MaxBlast 3 gebruik, en de schijf zou desondanks niet herkent worden, geeft dit progje dan problemen bij verwijderen?
 • [quote:c7255d49d7="musicfreak"]kan ik in een ander systeem de hd in partities van 8,4 gb opdelen, en worden deze allemaal herkent door de bios in mijn oude pc?[/quote:c7255d49d7]
  Nee, dit zal niet gaan. De bios ziet hem nl gewoon als een 80 GB schijf. Het bestuuringssysteem ziet hem pas als een gepartitieoneerde schijf.
 • [quote:28b00cfe6e="musicfreak"]
  Als ik MaxBlast 3 gebruik, en de schijf zou desondanks niet herkent worden, geeft dit progje dan problemen bij verwijderen?[/quote:28b00cfe6e]

  Hoe bedoel je dat? Mijn inziens heb je maxblast nodig om de schijf te laten herkennen. Ik meen me te herinneren dat de bios de schijf dan niet ziet, maar tijdens het opstarten laadt dan EZ-bios waardoor de schijf volledig in windows wordt herkent.
 • [quote:1fa36a5c4c="Frake"]Hoe bedoel je dat? Mijn inziens heb je maxblast nodig om de schijf te laten herkennen. Ik meen me te herinneren dat de bios de schijf dan niet ziet, maar tijdens het opstarten laadt dan EZ-bios waardoor de schijf volledig in windows wordt herkent.[/quote:1fa36a5c4c]Dat ligt er aan hoe je dat precies ziet. Oudere moederborden hebben vaak problemen een grote harde schijf correct te herkennen. In zo'n geval herkent de computer (Bios) een 80GB schijf bijvoorbeeld als een 8,4GB schijf. In dat geval is meer dan 70GB niet toegankelijk. Een programma zoals Maxblast, zorgt voor een aangepaste bootsector. Hierdoor zal bij het opstarten van de harde schijf speciale software wordt geladen en wordt de schijf volledig toegankelijk. Nadeel is dat de harde schijf een speciaal formaat krijgt waardoor een normale opstartdiskette geen toegang krijgt tot die harde schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.