Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

niet opstarten PC

None
11 antwoorden
 • Ik had een probleem met een PC die op de meest ongelukkige momenten uitviel en dan weer vanzelf opstartte. Alles werkt dan perfect. Als het systeem uitvalt of opstart zijn er geen foutberichten.

  De PC heb ik gecontroleerd op virussen, wormen, ad-ware en alles wat je erbij kan bedenken met de bekende programma's. Het systeem was schoon.

  Mijn reactie is dat dit geheugen problemen zouden kunnen zijn DDR. Omdat de clocking en de kenmerken in het BIOS vastliggen kwam ik achter de instellingen via SPD en AUTO (Award BIOS).

  Ik heb het DDR geheugen van de PC PentiumIV 2,66GHz via het AWARD BIOS ingesteld op 200 MHz. (Lagere clocking speed). Ik denk dat ik daar nu de fout heb gemaakt, want NU start de PC NIET meer op. Hoe kan ik het BIOS resetten naar fabrieksinstellingen. Is dat even de batterij uit het moederbord halen, een 15-20 minuten wachten en de batterij terug zetten. Dan maar hopen dat de DDR-RAM instellingen weer SPD en AUTO wordt.

  Iemand suggesties om het BIOS terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen ? (Medion PC heeft een MicroStar moederbord).

  Bedankt voor uw reacties.
 • Heeft u wel rekening gehouden met dat het DDR geheugen is?
  als je hem in het bios instelt op 200 mhz loopt hij eigenlijk dus op 400 mhz. Zou kunnen zijn dat dat iets teveel van het goede is voor uw geheugen.
 • Kan ik het BIOS resetten door gewoon de batterij van het moederbord te verwijderen ? Het is PC2700 geheugen wat er oorspronkelijk inzit.
  Ik heb nu de instellingen in het BIOS verkeerd staan, dus dat moet eerst worden opgelost.
 • Heb je niet gewoon zo'n jumper op je mobo zitten? Voor waar die precies zit moet je ff kijke in de handleiding van je mobo.

  [edit] haha, nu was ik es een keertje eerder Computer-Nerdo!! :lol:
 • Met de Cmos jumper kan je de bios ook resetten,
  moet je even in de handleiding van je moederbord kijken waar de Cmos jumper zit.
 • Dat kan idd. Wellicht makkelijker is het ingrijpen in het BIOS. Laadt de 'failsafe settings' in het BIOS en dan werktie iig weer. Welke toets je moet gebruiken om in het BIOS te geraken staat in de handleiding. Succes!
 • [quote:943162260a="M.V. Wesstein"]Welke toets je moet gebruiken om in het BIOS te geraken staat in de handleiding. Succes![/quote:943162260a]
  euh als hij al eerder heeft zitten spelen met zijn geheugen settings zal hij wel weten hoe hij in zijn bios kan komen
 • Heb ik idd over het hoofd gezien… :-?
 • Nou op dit MSI moederbord bleek geen JBAT jumper aanwezig te zijn om het CMOS even te kunnen resetten. Ik heb op de MSI web-site voor support gekeken. Dat blijkt niet nodig, ik heb de CMOS batterij voor een kwartiertje verwijderd en dat hielp. Maar dat wist ik al :P

  Ik heb een geheugen bank met 512MB DDR verwijderd en dan ga ik kijken wat de PC met het resterende geheugen in de PC doet. Op die manier kan ik mogelijk bepalen of een van de geheugenbanken niet goed met het moederbord werkt of mogelijk zelfs defect is (geheugen is geschikt voor hogere snelheid processors). Op dat CORSAIR geheugen zit levenslange garantie ….. zeggen ze :P
 • probleem is alleen dat als hij kapot is z'n leven voorbij is :wink:
 • De PC heeft 1GB (1000MB) aan DDR RAM. De eerste 512MB module is PC2700 de tweede 512MB is het snelste DDR wat er op dit moment is. Ik heb eerst het eerste module PC2700 512MB uitgeprobeerd. Dat gaf dezelfde problemen die ik eerst had, alleen nog erger met nog wat meer problemen. Daarna het snellere DDR 512MB module erin gezet, de problemen lijken opgelost en nu uren lang geen uitval van de PC meer.
  Ik zet morgen het andere module (PC2700) er weer bij. Dan een stress test van een dag, en dan kan de kast dicht, al dan niet met nieuw geheugen erbij. Het geheugen hoeft niet kapot te zijn. Als het geheugen op het randje van de specs wordt ingezet (snelle pc) dan loop je risiko op timing problemen. Het module kan dan in een andere PC gewoon gebruikt worden.

  Het resetten van het BIOS op dit MSI moederbord, kon alleen door het verwijderen van de Li-batterij gebeuren. De bereikbaarheid van de batterij op het moederbord is lastig.

  De mogelijkheid om via een toetscombinatie in het BIOS te komen, werkt alleen als je in het BIOS kan komen. Als de PC direct hangt, kun je de methode die werd aangegeven niet gebruiken. Er werkt niets op dat moment …. :P

  Bedankt voor het meedenken en de tips.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.