Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hulp nodig bij Abit IC7

None
13 antwoorden
  • Ik heb een Abit IC7 (i875) moederbord tweedehands gekocht. Deze heeft het 4 weken perfect gedaan in mijn systeem. En opeens was het …… niks meer dus :(

    Nu heb ik dit moederbord tweedehands aangeschaft en heb er geen bon bij gekregen. Ik heb alles geprobeerd; andere processor, voeding, geheugen, videokaart etc. Maar niks helpt.
    Het moederbord krijgt ook geen spanning als je hem "aandrukt". Fan's gaan dus niet draaien.

    Iemand een idee wat dit kan zijn??
  • Heb je wel van die busjes onder je mobo gedaan? daardoor kan kortsluiting ontstaan, en doet ie helemaal nix meer..
  • [quote:0e2811d60e="sdh"]Heb je wel van die busjes onder je mobo gedaan? daardoor kan kortsluiting ontstaan, en doet ie helemaal nix meer..[/quote:0e2811d60e] Yep, uiteraard :wink:
    Maar dan zou hij het ook niet 4 weken uithouden. Ik begrijp er echt helemaal niets van :-?
  • [quote:c7ab808c0f="Maze"][quote:c7ab808c0f="sdh"]Heb je wel van die busjes onder je mobo gedaan? daardoor kan kortsluiting ontstaan, en doet ie helemaal nix meer..[/quote:c7ab808c0f] Yep, uiteraard :wink:
    Maar dan zou hij het ook niet 4 weken uithouden. Ik begrijp er echt helemaal niets van :-?[/quote:c7ab808c0f] ja, dat is waar… dan is het waarschijnlijk iets anders.. :roll:
  • Ik heb Abit al benaderd, maar zonder bon geen garantie. Kan wel maar dan moet ik eerst 50 euro betalen om hem RMA aan te melden :cry:
  • Was je mobo trwns van de een op de andere dag kapot, of merkte je al dat ie minder werd?
  • is de grote ATX stekker nog wel goed? niks aangebrand oid?

    probeer een het volgende:

    neem de grote ATX stekker:

    [img:7450d37432]http://www.gen-x-pc.com/images/plug1.jpg[/img:7450d37432]

    haal eerst de main stekker uit het contact weg iig. (safety first :wink: )

    als je dan een paperclip oid even neemt, en deze in de volgende 2 gaatjes steekt:

    [b:7450d37432]gezien net als op de foto gaat het om het 3e en 4e gaatje in de bovenste rij (dus aan de kant waar die clip zit om hem te vergrendelen aan je mobo)[/b:7450d37432]

    je mobo heeft ook als het goed is, zo'n kleine vierkante 12V ATX stekker voor op je mobo, sluit deze iig ook aan op je mobo.

    sluit nu eens een casefan aan op een fan connector op je bord. haal de rest van je hardware van de molex stekkers af, zodat je duidelijk kan uitmaken of de fan begint te draaien.


    je hebt de paperclip nu in de stekker zitten, sluit de mainstekker aan in je stopcontact en zie of er wat gebeurd.

    als het goed is, moet de fan gaan draaien die je op je mobo hebt aangesloten, doet ie dit niet, dan is je bord kapot, en zul je toch opzoek moeten gaan naar iets anders.
  • Bedankt voor de tip. Ga ik zeker uitproberen 8)
    De voeding werkt nu prima op mijn backupsysteem. Het is een Zalman 400 Watt. Dus de stekker is in ieder geval prima.
  • [quote:c0f6c610e7="Maze"]Bedankt voor de tip. Ga ik zeker uitproberen 8)
    De voeding werkt nu prima op mijn backupsysteem. Het is een Zalman 400 Watt. Dus de stekker is in ieder geval prima.[/quote:c0f6c610e7]

    Zo slim ben je niet… Breng de PC naar de winkel..
  • [quote:951150c9b9="70373R2"][quote:951150c9b9="Maze"]Bedankt voor de tip. Ga ik zeker uitproberen 8)
    De voeding werkt nu prima op mijn backupsysteem. Het is een Zalman 400 Watt. Dus de stekker is in ieder geval prima.[/quote:951150c9b9]

    Zo slim ben je niet… Breng de PC naar de winkel..[/quote:951150c9b9] Als Maze een antwoord op een topic van jou geeft waar jij het niet mee eens bent hoef je dat ook niet meteen bij hem te doen.. :wink:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=124962

    [edit:] @70373R2: heb je nu alweer een nieuw profiel aangemaakt…? :-?
  • [quote:1618b611a2="70373R2"][quote:1618b611a2="Maze"]Bedankt voor de tip. Ga ik zeker uitproberen 8)
    De voeding werkt nu prima op mijn backupsysteem. Het is een Zalman 400 Watt. Dus de stekker is in ieder geval prima.[/quote:1618b611a2]

    Zo slim ben je niet… Breng de PC naar de winkel..[/quote:1618b611a2]

    uhmm, einstein, zelf eerst ook even goed lezen he..

    [quote:1618b611a2]Nu heb ik dit moederbord tweedehands aangeschaft en heb er geen bon bij gekregen[/quote:1618b611a2]
  • ook lekker nuttig dit topic na 11 dagen kicken :P
  • precies, dus deze doe ik op slot.
    Als Maze het hier niet mee eens is stuur me dan even een PB.

    gr.

    RD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.