Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hoe kan je de mededelingen van de bios "vastleggen&quot

Comp-Freak
6 antwoorden
 • Hallo,
  Ik zit met een probleem met een harde schijf die niet wil opstarten, als je wilt kan je het nalezen in hardware(anders) maar het is een lang verhaal…

  Nu krijg ik de indruk dat er bij het inschakelen op een gegeven ogenblik een waarschuwing langskomt, maar in zo'n tempo dat het me niet lukt om de pause-toets op tijd in te drukken.

  Bij het inschakelen herkent bios de diverse spullen, vertoont dan even een scherm met interrupts en zo, springt dan naar de mogelijkheid om uit 2 profielen (die ik zelf ooit heb gemaakt) te kiezen en als je er dan één kiest, verschijnt er een rij iiiiiiiiiiii-tjes en dan halverwege, net voordat er echt opgestart zou gaan worden zie je 2 regeltjes verschijnen die door de snelheid beslist onleesbaar zijn en dan wordt m'n scherm donker - en blijft donker. Het controlelampje van de HD brandt dan nog een seconde of 10 en dan is het over, gebeurt er niets meer.
  Hoe kan ik de regeltjes nou leesbaar krijgen?

  Alvast bedankt,

  Rob
 • Die i'tjes zijn van Windows. Dus ik denk dat je een foutmelding van Windows te zien krijgt.

  Als je zeker wilt zijn dat het je BIOS is, stel dan in het BIOS in dat de pc moet blokkeren indien er een fout wordt gevonden tijdens de POST. Dat doe je door in het BIOS "Halt on" te zetten op "All errors". Vaak staat die op "No errors" of "All, but Keyboard". Kijk even in het boekje van je moederbord hoe het bij jouw precies zit.

  Maar zoals ik al zei, ik denk dat het een fout van Windows is.

  EDIT: was je nét voor, PCMASTER086! 8)
 • De mededelingen die je - te snel - voorbij ziet komen zijn niet meer van de BIOS, omdat je zo'n rij i'tjes hebt gezien.

  Die komen voorbij als Windows start, dus zit het probleem dat niet in Windows?

  [Edit]Gmz :P Maarten81 is me nét voor[/Edit]
 • Maarre… weten jullie dan niet hoe ik die windows-mededeling te lezen kan krijgen??? Of gaat dat helemaal niet?
  Rob
 • Ik denk dat het niet kan… immers, Windows wordt duidelijk niet meer opgestart, dus kan je ook niet meer in je logboeken komen om geconstateerde fouten te checken.

  Wat denk ik de enige oplossing is, is een reparatie uitvoeren. Dit doe je door van je Windows-CD op te starten en voor een repair-install te kiezen. Hierbij gaan je documenten en persoonlijke bestanden etc. niet verloren.

  Maar misschien dat anderen wel een idee hebben, dus wacht eventjes hiermee, misschien is het niet nodig.
 • Zo simpel is het helaas niet, Maarten. Maar bedankt voor de tips.

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.