Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anoniem
bocca
10 antwoorden
 • Welke ddr ram moet ik pakken??

  Is dane elec een goed merk…. Maakt het wat uit qua snelheid of ik 2x512mb pak of 1 x 1gig… Of dual channel??
 • Kun je gebruik maken van 'dual channel' dan wordt het gebruik van het geheugen inderdaad sneller, je moet dan een of meer paren van technisch identieke geheugen-modules gebruiken.

  Het genoemde merk klinkt niet onbekend, zal geen bagger zijn, let op de looptijd van garantie, ook t.o.v. andere merken/'no-names' in dezelfde prijsklasse.
 • Dual channel geheugen kan een kleine prestatie winst geven als je moederbord dit ondersteund, dit verschil is voornamelijk merkbaar wanneer je een moederbord hebt met een onboard video ( en deze ook gebruikt )

  Heb je echter een videokaart in je agp slot zitten met een "eigen" geheugen dan is de prestatiewinst te verwaarlozen..

  Dus als je van plan bent je geheugen nog verder uit te breiden dan kan je beter gaan voor 1 x 1 gig ( meer slots over voor de toekomst )

  anders 2 x 512 mb

  greetz rav

  Correct me if im wrong :wink:
 • dane elec geeft 10 jaar garantie

  1GB PC2700 DDR € 178,50
  512MB x 2 (1GB) PC3200 DDR (TwinMos) € 167,60

  2x 512 is dus goedkoper ;)
 • Even terug komen over het feit of dual channel sneller is ja of nee…

  Ik zeg ja :D

  Dual channel verdeelt de te verwerken data over 2 kanalen naar de processor daardoor zal de overdracht (bij PC3200) 6,4 GB/s zijn ipv. 3,2 bij single channel….

  Bandbreedte calculeren:

  Geheugen snelheid X Aantal bytes verzonden per kanaal X aantal kanalen

  Dus bij PC3200:

  400(mhz) X 8(bytes) X 2(kanalen)=

  6,4 Gigabytes per seconde :wink:

  Correct my if i'm wrong :lol:
 • En wees voorzichtig met het aanschaffen van TwinMos geheugen. Dat wil slecht werken met een relatief groot aantal moederborden.
 • Misschien wel handig om ff wat scpecs te posten, zoals mobo en processor en videokaart.

  [quote:7df4950a6f]Dual channel verdeelt de te verwerken data over 2 kanalen naar de processor daardoor zal de overdracht (bij PC3200) 6,4 GB/s zijn ipv. 3,2 bij single channel…. [/quote:7df4950a6f]
  Ik dacht dat het anders liep. De geheugencontroller kan 2 geheugenbanken tegelijk aanspreken. Hierdoor is de maximaal beschikbare bandbreedte 6,4 GB/sec bij DDR400. Volgens mij staat dit los van de communicatie tussen processor en de geheugencontroller.
 • [quote:dced169a7e="Ravager"]Dual channel geheugen kan een kleine prestatie winst geven als je moederbord dit ondersteund, dit verschil is voornamelijk merkbaar wanneer je een moederbord hebt met een onboard video ( en deze ook gebruikt )
  [/quote:dced169a7e]

  Ik dacht juist dat Dual Channel niet werkte bij een onboard videokaart…
 • even wat dingen op een rijtje:
  1 GB modules = onbetaalbaar…. in vergelijking veeeeel duurder dan 2x512

  dual channel = geen 2x3200=6400 mb bandbreedte..
  theoretisch wel practisch niet ;)
  zie het kopje : *** Dual Channel *** in de FAQ

  maar wat is je hardware eigenlijk?
 • [quote:e9a2aa1d0e]Ik dacht dat het anders liep. De geheugencontroller kan 2 geheugenbanken tegelijk aanspreken. Hierdoor is de maximaal beschikbare bandbreedte 6,4 GB/sec bij DDR400. Volgens mij staat dit los van de communicatie tussen processor en de geheugencontroller.[/quote:e9a2aa1d0e]

  Je hebt gelijk :oops: het is de communicatie tussen het geheugen en de geheugencontroller… die is (theoretisch) 6,4 GB/s

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.