Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord + Processor voor in een Server.

None
16 antwoorden
 • wat kan ik hier het beste voor nemen ?:??

  m'n vader kan gratis van z'n werk 4 GB PC1600/200 MHz ECC-Registered geheugen meenemen , en dat wil hij graag in een server kwijt , schijven zijn aanwezig , SCSI/IDE maakt niet uit.

  als het mogelijk is zouden we dit zo goedkoop mogelijk willen houden :-)
  gewoon iets met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

  het maakt niet uit of het moederbord 4 geheugenslots of 2 geheugenslots heeft , als het maar een bord is met ECC - ondersteuning waar dus een processor in kan die gebruik maakt van 200 MHz geheugen.
 • haal zo'n via ding met een goedkoop bord waarbij je de geheugensnelheid aan kan passen :lol:
 • [quote:3ae5b9c1c4="pcguy"]haal zo'n via ding met een goedkoop bord waarbij je de geheugensnelheid aan kan passen :lol:[/quote:3ae5b9c1c4]

  nu nog een keer met uitleg ?? snap er weer es geen bal van :P :lol:
  of een normale reactie ? :P
 • zo'n VIA cpu halen. (epiah ofzo?) die zijn uitermate geschikt voor in servers want ze gebruiken weinig stroom en ze produceren ook niet extreem veel hitte (zoals AMD en INTEL cpu's meestal wel doen)

  zet daar een redelijk goedkoop mobo onder (welke socket weet ik niet meer :oops:) die zoveel mogelijk ram aan kan en waarbij je het ram onafhankelijk van de fsb kan instellen :wink:
 • is deze socket { Socket 370 } eigenlijk wel geschikt voor ECC-Registered geheugen dan ??? 8)
 • oeps, was iets te vlug :-?

  misschien wel, anders even googlen of even wachten tot iemand anders reageert
 • Volgens mij ondersteunen VIA chipsets geen ECC. Daarvoor heb je een AMD chipset of mainstream/high-end Intel chipsets nodig. Dat betekent dat je vastzit aan een Socket A (met AMD760 chipset) of Pentium 4 chipset. VIA CPU's werken daar niet op. Welke P4 chipsets voldoen weet ik niet ut m'n hoofd. Het beste ben je dan waarschijnlijk af met een 760 chipset plus Duron/goedkope Athlon.

  Eerlijk gezegd lijkt het nut van ECC me de moeite niet waard.
 • dat betekent dus dat een goedkoop systeempje met nieuwe geheugen goedkoper is als een duur mobo kopen met een dure cpu om je gratis geheugen maar te kunnen gebruiken? of lees ik verkeerd (ik ben niet zo helder meer :oops:)
 • Die kans heb je inderdaad. Als server voldoet een oud 500MHz systeem ook nog wel, en die zijn vaak gemakkelijk en goedkoop ergens te krijgen. De spullen die je nodig hebt voor een systeem dat DDR geheugen met ECC ondersteunt zijn waarschijnlijk duurder.
 • Als het goedkoop moet blijven zie ik sowieso het nut niet in van 4GB geheugen behalve dat het leuk klinkt. 8)

  Denk niet dat je het met een 'goedkoop' systeem ooit zult benutten.
 • Dat had ik nog niet eens gezien. Erger nog, met een gewoon 32 bits systeem kun je geen 4GB geheugen gebruiken. Daarvoor heb je een 64 bits CPU nodig, of PAE. Hoe dan ook, het gaat flink geld kosten…
 • een tyan s2466 kan met 4G overweg, maar dan zou je er 2 durons op moeten prikken (is wel 32 bit)
 • Dat moederbord is vast niet goedkoop, en voor twee CPU's zijn de goedkoopste voedingen vast ook niet voldoende. Daar komt bij dat bijvoorbeeld WinXP Pro niet met 4GB geheugen kan werken. Daar heb je een speciale server versie voor nodig.
 • Dit klinkt erg als 'Eureka, ik heb de oplossing! Nu het bijbehorende probleem nog vinden'…. :roll: :-? :P Is een verd*md rare manier van probleemoplossen btw… ;) Mijn advies: niks, want er is geen probleem!

  Zoeken jullie een excuus voor een thuisservertje? Gewoon zo'n 600MHz VIA bordje kopen (kosten: zo'n 90 plEuri's) met 1x 256MD SDRAM (voor een E 60,- zou je wel klaar kunnen zijn) en je hebt een zéér stille thuisserver (mits je een 5400RPM schijf gebruikt ;)).

  Fijn dat je gratis ECC geheugen kunt meenemen (weet de baas daar van?), maar voor een thuisserver is dat absolute overkill. Daarbij is ECC trager dan 'gewoon' geheugen, juist door die extra foutcontrole. Kan een factor 1,2 tot 1,5 schelen (zie ook uitleg over geheugen in een PC blad recent). Die foutcontrole is in een productieserver waar dure gegevens op worden bewaard (geld, goederen, andere vormen van data etc) van essentieel belang en dus accepteert men de langere toegangstijd. Voor een thuisserver is snelheid van belang, met de huidige techniek (SDRAM, DDR) is dataverlies absoluut minimaal.
 • [quote:e3d96f1768]Kan een factor 1,2 tot 1,5 schelen (zie ook uitleg over geheugen in een PC blad recent).[/quote:e3d96f1768]
  Waar haal je deze cijfers vandaan? Een goede vergelijking is tussen de Socket 940 A64FX en de nieuwe versie voor Socket 939. De eerste gebruikt registered DDR geheugen met ECC, de tweede gewoon. Het prestatieverschil is nooit meer dan een paar procent, verwaarloosbaar.

  Verder wordt dit prestatieverschil veroorzaakt doordat het om registered geheugen gaat. Dit betekent namelijk een extra buffer tussen het geheugen en de geheugencontroller, wat voor vertraging zorgt. Met een goedgebouwde geheugencontroller heeft ECC geen enkel effect op de prestaties.
 • Wat dan overblijft….het geheugen meenemen en voor flink wat euries verkopen. En van dat geld een leuk servertje aanschaffen. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.