Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

een probleem! pc wil nie meer starte, cpu overheat?

23 antwoorden
  • Ik heb een probleem, mijn computer wilt niet meer starten sinds gisternacht, 20 Juli. Het was een warme dag en op de kamer waar de computer staat was het ook heel erg warm, dus ik denk dat de processor verbrand is ofzo. Maar het rare is dat wij een Asus A7N8X Deluxe rev. 2.0 hebben en die heeft een Cpu Overheating Protection, de computer sloot ook uit zichzelf af, maar nu wilt hij niet meer aangaan. In de handleiding van het moederbord staat dat de computer dan gaat piepen ofzo maar dat heb ik helemaal niet gehoord. Vanochtend toen mijn zusje de pc aan wilde doen zag ze dat er een geel/oranje ledje brandde in plaats van de groene powerled, nu wilt de computer helemaal niet meer aangaan. Als ik op de powerknop druk dan gaan de ventilatoren aan voor 1 seconde en dan stoppen ze weer. Er brandt nog wel altijd zo'n groen lampje ergens bij de PCI kaarten, om te vertellen dat er stroom op staat... Kan iemand mij helpen? Specs: Moederbord: ASUS A7N8X Deluxe rev. 2.0 Processor: AMD Athlon XP 2800+ barton core Videokaart: Asus V9520 128MB Nvidia GeForce FX5200 OS: WinXP Pro Ram: DDR3200 512MB (op 166MHz FSB Speed)
  • Probeer eens om de stekker 10 seconden uit het stopcontact te halen en daarna weer terug te doen, en dan weer de pc aandrukken.
  • of een cmos clear doen. staat in het boekje hoe het moet. (ik kan je de manier die asus hanteert ook wel uitleggen: stroomstekker van het moederbord eruit, bij de batterij de jumper: "cmos clr" zoeken (kan zijn dat het iets anders opgeschreven staat) vervolgens zet je die jumper om en wacht je een paar seconden (5 ofzo), daarna jumper terug, stekker terug, computer aanzetten. succes.
  • stekker eruit heb ik al geprobeerd, kga nu wel ff de cmosclear doen
  • het is niet gelukt maare... zou mn pc dan toch fried zijn?
  • Hoe heb je CMOS cleas gedaan? Zo? [url]http://website.pcextreme.nl/imageuploader/uploads/clear1.jpg[/url] Als dat niet werkt, doe het gewoon eens zo: Stekker erin laten, batterij erin laten, jumper verplaatsen, na een paar seconden weer terug plaatsen, en pc aanzetten...
  • start eens kaal op: alleen cpu (+koeler natuurlijk) videokaart, geheugen, mobo, harde schijf waar xp op staat. verder kaal opstarten.
  • Heb je computer zelf gebouwd ? Zitten alle insteekkaarten goed in de slots ? Geheugen Goed gemonteerd?
  • misschien is de voeding wel stuk. maak hem open en kijk of de zekering gesprongen is. d.
  • defecte koeler op de cpu als de koeler defect is dan schakelt het moederbord de voeding uit Win2k
  • Kijk dus of er iets is wat de oorzaak kan zijn: - kapotte koeling op CPU - een uitbreidingskaart die moeilijk doet Dus kaal opstarten, met alleen RAM Cpu en video. (hdd is niet nodig om te kijken of ie langer dan 2 sec aan blijft :wink: ) Werkt dat alles niet, dan check je de voeding, door bv. er een andere in te doen. Maar ik denk toch echt dat je mobo het begeven heeft.
  • ja, ik heb de cmos clear zoals op die site gedaan... kzal met morge wel ff proberen want nu heb ik nie echt meer zin. enne nee ik heb hem niet zelf gebouwd, is door alternate gedaan eigenlijk zou ik nog 1 jaar garantie hebben (van augustus 2003 tot augustus 2005) maar khad laatst de zegel verwijderd omdat ik geen zin had om naar alternate te laten sturen, dan zou het iets van 3 weken duren voordat ik mn pc weer terug zou hebben voor iets dat simpel is als de cmos clear doen... lekker boeiend... anyway ik denk niet dat de voeding kapot is want de computer wilt nog wel aan (voor 2 seconden) en dan draaien de ventilatoren ook (ik weet niet of die van de cpu ook draait kijk morge nog wel ff) en een uitbreidingskaart kan het ook niet zijn want ik heb er niet aan gezeten... is het dan het moederbord? ik weet het anders echt niet meer, dan ga ik wel ff terug naar alternate...
  • trouwens, hoe warm mag je moederbord worden? volgens mij was de cpu temp niet in de buurt van de 85 graden, wat volgens een paar sites de die temperatuur is van de cpu, en de cpu deed niet raar, de moederbord piepte niet maar sloot gewoon vanzelf af...
  • aha, -k heb even nagedacht - . start de pc is zonder je RAMkaartjes op. Ik denk dat ie het dan wel doet. d.
  • dan gaat hij alleen loeien als je het zonder RAM probeert (of hij doet niks en dan is je mobo dood)
  • [quote:e3e9e4d552="yoyo18"]...en een uitbreidingskaart kan het ook niet zijn want ik heb er niet aan gezeten...[/quote:e3e9e4d552] Dat zegt echt niks hoor. Gewoon eruit trekken en kijken wat ie doet.
  • ik heb de pc geprobeerd te starten zonder ram, dan krijg ik hetzelfde: de pc gaat 2 seconden aan, de ventilatoren draaien 1x rond en dan gaat hij weer uit. Ik ga dan toch maar naar alternate. In ieder geval, iedereen hardstikke bedankt voor het advies om iets te proberen!
  • mobo kapot, zonder ram moet hij piepen namelijk. maak ze wijs dat het stickertje eraf gevallen is (moet je hem er wel afpeuteren) of dat ze hem er nie opgedaan hebbe
  • ej iedereen, ik weet al wat het probleem is, de voeding is stukgegaan! ik heb vanmiddag met alternate gebeld en toen heb ik meteen gevraagd of ik nog garantie had ook al had ik de zegels verbroken, ik zou max 2 jaar garantie hebben op alle onderdelen die alternate aan mij heeft geleverd dus ook de voeding, eindelijk toch nog garantie! nogmaals iedereen bedankt voor jullie hulp!
  • fijn om te horen dat het goed is afgelopen :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.