Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc word erg traag na een tijdje

None
16 antwoorden
 • Als ik de pc even een uurtje a anderhalf uurtje aan laat staan, wordt hij echt ontzettend traag. Ik denk namelijk niet dat dat normaal is, want een vriend van me heeft ongeveer dezelfde pc, en die heeft daar geen last van.

  Zou iemand weten waaraan dit zou kunnen liggen???
 • Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst Windows hebt geinstalleerd? Anders zou een schone installatie wel eens kunnen helpen. Misschien helpt Schijfcontrole of Schijfopruiming ook wel.
 • Welk OS heb je?
 • ohja, sorry was ik vergeten erbij te zetten :oops: :roll:

  Ik heb Windows Xp Professional
 • Scan is met Spybot etc zie Beveiliging & Privacy- Spyware FAQ
 • Oke bedankt, dat zal ik wel even doen
 • Ongeveer dezelfde dus niet helemaal hetzelfde? Wat is het verschil? Waarschijnlijk heeft hij 512mb werkgeheugen jij hebt 256mb en 256mb loopt snel vol onder xp.

  Anders moet je in de faq van beveiliging en privacy ook eens kijken hoe je een hijackthislog maakt, post die dan eentje.
 • Heb je een Intel proc ? Als die te warm wordt, kan die een "tandje" lager gaan draaien en wordt ie trager. Dat kan ook.
 • Ik heb dit ook soms, bij mij is het dan het programma SVCGhost wat 99% van de CPU inbeslag neemt. Dit kan ej zien bij taakbeheer(Ctrl+Alt+Delete). Ik weet niet wat SVCGhost is en of het op iedere computer zit maar dit zorgt ervoor dat het bij mij soms allemaal heel langzaam gaat lopen, ik start hem dan gewoon opnieuwe op en dan is er niets meer aan de hand.
 • [quote:4bb5d0d76c="leonardo15"]Ik heb dit ook soms, bij mij is het dan het programma SVCGhost wat 99% van de CPU inbeslag neemt. Dit kan ej zien bij taakbeheer(Ctrl+Alt+Delete). Ik weet niet wat SVCGhost is en of het op iedere computer zit maar dit zorgt ervoor dat het bij mij soms allemaal heel langzaam gaat lopen, ik start hem dan gewoon opnieuwe op en dan is er niets meer aan de hand.[/quote:4bb5d0d76c]

  Lijkt me voor jou geen overbodige luxe om een online virusscan te doen:
  http://housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp

  En misschien is het een idee om eens een hijackthislog te plaatsen. (@beveiliging en privacy)
 • Is het soms
 • het is inderdaad SVCHost. Maar ik heb NortonAntivirus2004 en doe elke week een virusscan en die geeft nooit iets aan. Weten jullei zeker dat het een virus is? Dit zit er al zolang ik dacht dat het gewoon iets van de computer was want het is een netwerkservice en een system file en kan ze dus ook neit afsluiten want dan word het net zoals bij andere systembestanden gedwongen om aftesluiten
 • Dit kwam ik tegen op de site van Microsoft:


  Een beschrijving van Svchost.exe in Windows XP
  Van toepassing op
  Zie 250320 voor een Microsoft Windows 2000-versie van dit artikel.

  Samenvatting
  In dit artikel worden Svchost.exe en de functies van dit bestand beschreven. Svchost.exe is een naam voor algemene hostprocessen voor services die worden uitgevoerd vanuit DLL's (Dynamic Link Libraries).
  Meer informatie
  Het bestand Svchost.exe bevindt zich in de map %SystemRoot%\System32. Tijdens het opstarten controleert Svchost.exe de sectie met services van het register. Op basis daarvan wordt een lijst samengesteld met services die moeten worden geladen. Er kunnen meerdere sessies van Svchost.exe tegelijkertijd worden uitgevoerd. Elke Svchost.exe-sessie kan een verzameling services bevatten, waarvan afzonderlijke services kunnen worden uitgevoerd, afhankelijk van hoe en waar Svchost.exe wordt gestart. Daardoor kunnen beheer en foutopsporing beter en gemakkelijker worden uitgevoerd.

  Svchost.exe-groepen zijn opgenomen in de volgende registersleutel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Svchost

  Elke waarde onder deze sleutel geeft een afzonderlijke Svchost-groep aan. Deze wordt weergegeven als een afzonderlijk item wanneer u actieve processen weergeeft. Elke waarde is een REG_MULTI_SZ-waarde waarin de services zijn opgenomen die onder die Svchost-groep worden uitgevoerd. Elke Svchost-groep kan een of meer servicenamen bevatten. Deze worden opgehaald uit de volgende registersleutel, waarvan de sleutel Parameters een ServiceDLL-waarde bevat:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Service

  U kunt als volgt de lijst met services weergeven die in Svchost worden uitgevoerd:
  Klik op Start op de taakbalk van Windows en klik op Uitvoeren.
  Typ CMD in het vak Openen en druk op ENTER.
  Typ Tasklist /SVC en druk op ENTER.
  Met Tasklist wordt een lijst met actieve processen weergegeven. De schakeloptie /SVC geeft de lijst met actieve services in elk proces weer. Als u meer wilt weten over een proces, typt u de volgende opdracht en drukt u op ENTER:
  Tasklist /FI "PID eq processID" (inclusief de aanhalingstekens)

  Het onderstaande voorbeeld van Tasklist-uitvoer heeft betrekking op twee gelijktijdig uitgevoerde sessies van Svchost.exe.
 • Het is geen virus hier staat wel duidelijk wat het is:

  SVCHOST.EXE


  Het bestand SVCHOST.EXE is een vast onderdeel van het Windows-besturingssysteem en zorgt onder andere voor een koppeling tussen dll-bestanden en het Windows-register. Het programma start verder een aantal services op die nodig zijn om Windows XP goed te laten functioneren. Voor de meeste services die worden opgestart, wordt SVCHOST zelf ook gestart. Om die reden komt het programma meerdere keren voor in het scherm van Taakbeheer. Overigens kan de toepassing niet afgesloten worden.

  Als u precies wilt weten welke programma’s en services er door SVCHOST zijn geladen, dan kunt u met het volgende commando op de dos-prompt verdere gegevens vinden:
 • Kijk eens goed naar de verschillende filenames:

 • ik heb het ngo een keer gecheckt en het is SVChost.exe. Sorry voor de vergissing. Ik was zelf ook even bang maar gelukkig is alles goed. Bedankt voor jullie hulp en sorry dat het off topic is gegaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.