Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Verkeerde bios geflashed

None
10 antwoorden
 • Beste forum bezoekers,

  Ik heb dus perongeluk het verkeerde bios geflashed :S

  Nu meen ik me te herinneren dat er ooit in het blad (paar jaar geleden) een artikel was over iemand die voor een zeer schappelijke prijs het bios weer goed kon flashen.
  Weet iemand wie dit was en wat zijn website/email is?

  Mvg
  Dirk
 • Je zou eerst nog eens kunnen kijken of het lukt om blind te flashen. Maak een flop met daarop de goede bios die dmv autoexec.bat automatisch gaat flashen. Boot je sys helemaal kaal en zonder videokaart en met een beetje mazzel wordt er nog van de flop geboot.
  Deze methode werkt maar heel af en toe, maar je kan mazzel hebben.

  Als je toevallig nog ergens een oud mobo hebt liggen zou je kunnen hotflashen. Boot het oude mobo en trek de bios chip eruit. Zet de kapotte chip erin en flash deze met de goede bios. Daarna weer ff de originele terugzetten en 't probleem is weer gefixed.
  Let wel op dat beide biossen dezefde grootte hebben ;) Deze procedure is wel wat gevaarlijk en je kan er je mobo mee slopen…
 • Bij de nieuwere mobo's zoals Epox kan je in noodgevallen gewoon de juiste BIOS versie op een lege floppy steken en dan bij het opstarten op (Ctrl)-F2 drukken dan wordt je verkeerde BIOS overschreven met de BIOS op je floppy. Weet wel niet welk mobo je hebt, maar dat is toch een stuk gemakkelijker dan zitten foefelen met ROM-chips e.d. Je hoeft er zelfs geen MS-DOS op te zetten !
 • Gigabyte heeft ook zoiets: DualBIOS. Heb je altijd nog een reserve :wink:

  Maar goed, mocht het je niet lukken het alsnog aan de praat te krijgen, dan moet je de BIOS (laten) herprogrammeren.

  Als ik even Google, komt ik al snel bij:
  www.adpc.nl
  www.flashbios.org

  D'r zijn er vast nog veel meer…

  Suc6!
 • Die flashbios site was inderdaad degene die ooit in de computer totaal stond, ik zal hem moeten laten herprogrammeren, boot gewoon niet meer.
  Bedankt voor de reacties idg !

  Mvg
  Dirk
 • zie ook andere reacties : als je een redelijk merk mobo hebt dan kan je hem waarschijnlijk via een noodprocedure weer aan de gang krijgen, maar we weten ook niet wat je hebt. in elk geval succes
 • Je kunt ook gewoon naar de elektronica specialist toestappen, zit vast wel ergens in de buurt.
  Die heeft wel flash apparaatje die het goede image er weer in kan zetten.
 • Is je BIOS dood?
  Volg dan de volgende stappen..
  - optie 1:
  Koop een bios chip van badflash (www.badflash.com). De kosten zijn 25 dollar, en het duurt 2 tot 3 dagen voor het bij je wordt bezorgd.

  - optie 2:
  Zend je bios chip naar badflash om hem te laten reflashen. De kosten zijn 5 dollar om het te bezorgen, 12 dollar om het te laten reflashen, 5 euro om het terug te laten zenden. Totale kosten: 22 dollar. Het duurt 6 tot 7 dagen voor je je chipje weer hebt.

  - optie 3:
  De Duron truuk: Vervang de CPU voor een 100 MHz FSB AMD Duron processor. Hierdoor wordt het bord geforceerd om de 100 MHz FSB te gebruiken, en maakt het mogelijk om te booten.

  - optie 4:
  De floppydisk truuk: Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van het moederbord, processor, geheugen en floppydisk. Ga als volgt te werk: Maak een recovery floppy met de volgende bestanden: awdflash.exe, de juiste biospudate, en een autoexec.bat. Hierin komt het volgende te staan:

  @echo off
  cls
  AWDFLASH.EXE 1002A.BIN /py /sn /cd /cp /cc /R

  Deze floppy moet DOS bootable zijn.
  Vervolgens haal je je videokaart uit je dood systeem. Hierdoor kan het gebeuren dat de bios de floppy gaat scannen. Zet je PC aan. Het is nu hopen data de floppydisk wordt aangesproken. Zo ja, dan heb je geluk. zo niet, dan heb je nog 1 optie.

  - optie 5: Hotswapping: Maak een opstart diskette met de volgende bestanden: awdflash.exe, je bios flash. maak een batch met de volgende string:
  awdflash.exe 1002a.bin /F.

  Neem een werken systeem met een moederbord waar dezelfde bios chip in zit. er staat wel een typenummer op het chipje, ik weet zo even niet meer het typenummer. Haal de bios uit het goede systeem, en leg hem heel lichtjes weer terug in de socket zodat de pootjes net contact maken. Dit vergemakkelijkt het om straks de bios hot te swappen.
  Zet de PC aan, wacht tot de a prompt (van de diskette die in de driver zit) en haal de bios eruit. Als je een tang nodig hebt, hier kun je hem bestellen: |- Klik -|

  Vervolgens druk je de dode bios in het draaiende systeem. Even het batch bestand draaien, en je rotte bios is weer geflashed met de goede versie.
  NIET REBOOTEN, maar de stekker uit de stopcontact halen. Zet vervolgens de juiste biossen weer in de juiste moederborden, en voila, je (beide) systemen werken weer.

  Lukt het nog niet vul dan even het volgende formulier in: http://www.asusmall.com.tw/forms/complaint_TSD.asp
  Asus belooft letterlijk dat je binnen een werk-week antwoord hebt!
  -Heb je nog iets toe te voegen aan deze Tips & Tweaks? Meld het even!
  dit is voor een ASUS A7N8X mobo.
  maar misschien staat er wat voor je bij.
  of hier http://www.testbank.hccnet.nl/bioszip/inrepair.htm
 • www.flashbios.org zit in Nederland en rekent 10 euro ….
 • Bij eBay Germany wordt ook voordelig flashen van bios chip aangeboden , in elk geval beduidend voordeliger als in de VS.
  Een ander voordeel daar is dat als je betaald via overschrijving met hun IBAN nummer, dat er geen bankkosten aan vast zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.