Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleem moederbord Asus K8V SE DeLuxe K8T800 en SATA

None
8 antwoorden
  • Hallo,

    Sinds enkele dagen in bezit van het bovenstaande moederbord. Heb echter grote problemen bij installatie van een SATA HDD (Hitachi S-ATA HDS722516). Kan deze op geen enkele manier in de Bios benaderen. Zie echter wel dat hij herkent wordt tijdens de opstartfase. Als de Promise drivers geladen moeten worden komt er na het scannen van IDE drives (waarvan er geen is aangesloten) de volgende foutmelding gegeven: NO DRIVE ATTACHED TO FASTRACK CONTROLLER, THE BIOS IS NOT INSTALLED.
    Het volgende is al reeds geprobeerd:
    Nieuwe bios versie (K8VSEDX.004)
    Clear CMOS met verwijderen batterij
    Opstarten met wel een IDE HDD aangesloten (deze is wel benaderbaar). Hier is met het programma Partition Magic de schijf wel te zien en te formatteren. HDD zit op de eerste IDE controller als master. DVD en RW niet aangesloten op de tweede.
    Zowel eerste als tweede SATA aansluiting geprobeerd
    Nieuwe drivers installeren bij installatie XP SP1, geeft hier de foutmedling geen HDD aangesloten set-up mislukt
    Kom er eigenlijk niet uit, zie op diverse fora wel vermeldingen naar deze foutmelding, echter geen oplossing. Voor ik de leverancier benader voor een ruilactie, gaarne advies.

    Specificaties systeem:
    Athlon 64 3400+
    Asus K8V DeLuxe-EAYZ moederbord
    1024mb intern (kingston)
    Hitachi S-ATA HDS722516 op eerste SATA aansluiting
    Maxtor HDD op eerste IDE
    DVD rom en RW op tweede IDE aansluiting

    Hoop op een oplossing. :cry: :cry:
  • Wil je een RAID-array maken van de twee disks?
    Dan moeten ze beiden op de Promise-controller zijn aangesloten.
    Tijdens het booten op ctl-F drukken om in raid-menu te komen.
    Zie oa de manual, hfdst 5.
  • Nee, dat was in eerste instantie niet de bedoeling, dacht dat je dan ook twee identieke HDD's nodig had. Krijg hem gewoon in de bios niet te zien. Wel bij boot instellingen, maar dan staat er iets met Via. Heb tot nu toe steeds met de Promise drivers gewerkt. Misschien moet ik die van Via proberen. Of zit ik ernu naast??

    grtz Geert
  • [quote:2c9a9882ec]NO DRIVE ATTACHED TO FASTRACK CONTROLLER, THE BIOS IS NOT INSTALLED.[/quote:2c9a9882ec]
    Ik denk dat je de harde schijf hebt aangesloten op de SATA aansluitingen van de (VIA) chipset, in plaats van op die van de Promise controller.
    Dat is overigens ook beter.
  • :lol: :lol: Gevonden. Egslim je hebt helemaal gelijk, had de verkeerde drivers. Stom, stom, stom van me. Bedankt voor de hulp.

    Heb wel weer een volgend klein probleempje. Na flashen bios wil de datum niet hoger meer als 12, daarna begint alles weer op 1. Vervelend als het de 14de en hoger is. Iemand een idee??? Is trouwens een Amibios.

    Grtz Geert
  • Hebben ze de notatie omgedraaid? Sommige mensen gebruiken dd/mm/yyyy, anderen mm/dd/yyyy.
  • Tsja, dat getal 12 … lijkt dat niet verdacht veel op het aantal maanden in een jaar? :lol:
  • Klopt als een bus. Was teveel op het andere probleem gefixeerd en dan schiet er wel eens iets doorheen :oops: :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.