Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Aansluiting power switch en reset switch

rjvbussel
6 antwoorden
 • Ik heb sedert 2 jaar een HP Vectra VL 420 DT., desktop. Door ruimte problemen heb ik de hardware overgebracht in een midi tower. Alle hardware is aangesloten en werkt, alleen kan ik nergens vinden hoe de powerswitch e.d. draadjes van de kast aan het mobo te bevestigen. Als ik de originele aan/uit knop van de HP gebruikt start de pc goed op, alleen die zitten vast in een grote stekker van 9 draadjes, precies passend op de 9 pinnetjes. Op het mobo kan ik niet meer vinden als aanwijzing dan P48-MX. Wie kan mij helpen ?
  RJvB
 • draadjes volgen vanaf de schakelaar en ledje van de oude kast.
 • Dit is een lastig probleem, maar volgens mij toch niet zo lastig als het lijkt. Ik weet niet hoe de stekker er precies uitziet, er is weinig over te vinden op het web. Maar als je nou eens het volgende probeert:

  Het is gemakkelijk als je hiervoor met 2 personen bent, en je moet zorgen voor een multimeter (als je die niet zelf hebt kun je hem misschien wel ergens lenen). De stekker heeft op de aansluiting op het moederbord pinnetjes of gaatjes. Je pakt dus de stekker van het bord af en je bekijkt de onderkant. Als het gaatjes zijn dan moet je zorgen voor een paar fijne meetpennen op de meter. Als het pennetjes zijn dan kun je er met iedere meter bij.

 • Mijn methode is iets minder elegant, maar het heeft voor mij wel altijd gewerkt. Sluit de pc aan op het stopcontact en zet eventueel de aan/uit knop op de voeding aan.
  Met een schroevedraaier kun je nu telkens twee pinnetjes op het moederbord kortsluiten. Als je de goede gevonden hebt gaat de pc aan, stekkertje erop en klaar. Idem voor de resetknop.
 • Egslim, dit wil ik toch iets in twijfel trekken.
  Om de reset te testen moet de pc aan staan. Dan horen dus ook de led's te branden. Ga je dan uitproberen en raak je de pinnetjes van de led's (waar dus 5 volt op staat) dan krijg je kortsluiting.

  Wat ik gewoon zou doen is de draden van de hp kast volgen van bv. de aan/uit switch volgt tot de stekker, dan weet je het. Zo doe je dat ook voor de led's en andere switches.
 • Je hebt gelijk met die kortsluiting, maar denk eraan dat die LEDs erg weinig stroom krijgen. Mijn ervaring is dat 't daarom geen kwaad doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.