Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Athlon64 met PCI-Express

egslim
8 antwoorden
 • Wanneer komen er A64 moederborden met PCI-Express?

  Er is al wel een chipset van SiS: http://www.sis.com/products/chipsets/oa/athlon64/756.htm

  Ik wil namelijk wel PCI-E hebben omdat ik wel eens aan videobewerking doe en m'n videokaart in de toekomst misschien wel eens wil vervangen.

  En DDR2? Waneer komt dat voor de A64?
 • Voor videobewerking heb je geen zware videokaart nodig, die is vooral handig met spellen. Bovendien zal AGP nog wel een tijdlang goed verkrijgbaar blijven en PCI-E staat op dit moment nogal in de kinderschoenen. Ik heb net voor een stukje in Computer!Totaal twee weken zitten knoeien met een PCI-E moederbord en een paar PCI-E videokaarten. Mijn advies is om de kat eerst uit de boom te kijken.
 • Waarschijnlijk dit najaar een keer met de nieuwe nforce chipset.
 • Ik heb zelf ook met PCI-Express zitten knoeien voor Computer! totaal.
  Als je een Intel systeem wilt kan je nu al aan de slag met PCI-express, maar voor een AMD systeem moet je wachten tot eind dit jaar.
  Sis, Via en nVidia komen alle 3 met chipsets uit voor PCI-Express (zie ook Computer! totaal nr. 9, PCI-express artikel).
  Even geduld dus.

  zoals Egslim al aangeeft heb je voor videobewerking geen zware videokaart nodig, dus speciaal daarvoor overstappen op PCI-Express is niet nodig.
 • Eind van het jaar dus… en DDR2?
 • Niet eerder dan volgend jaar. Wat ik begrepen heb is dat de functionaliteit al wel in de nieuwe chips is ingebouwd, maar niet geactiveerd omdat het nog geen prestatiewinst geeft. Voor AMD wordt DDRII pas vanaf DDRII667 interessant.
 • [quote:cc72eb47e0="egslim"]Wat ik begrepen heb is dat de functionaliteit al wel in de nieuwe chips is ingebouwd, maar niet geactiveerd omdat het nog geen prestatiewinst geeft. [/quote:cc72eb47e0]Kun je dan de huidige Athlon processors later met DDRII chipsets gebruiken?[quote:cc72eb47e0]Voor AMD wordt DDRII pas vanaf DDRII667 interessant.[/quote:cc72eb47e0]Hoezo? Je kunt toch gewoon een lagere divider instellen en dan loopt het geheugen sneller?
 • [quote:5a83d805f0="egslim"]Niet eerder dan volgend jaar. Wat ik begrepen heb is dat de functionaliteit al wel in de nieuwe chips is ingebouwd, maar niet geactiveerd omdat het nog geen prestatiewinst geeft. Voor AMD wordt DDRII pas vanaf DDRII667 interessant.[/quote:5a83d805f0]

  Klopt, dat laatste heb ik ook in de laatste computer! Totaal gelezen. Grtz. J.W.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.