Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vreemde CPU temp stijgingen.

Captain_Kansloos
5 antwoorden
 • Bij een burn in test van Sisoft Sandra werd zo nu en dan mijn CPU temp opeens een 12 garden Celcius hoger, bij een of twee volgende sessie zakte hij dan weer naar de normale stand om een paar sessies later weer omhoog te gaan echter niet regelmatig soms na twee sessies maar ook wel na zes of zeven ergo er zit geen regelmaat in.
  Heb geen idee wat hiervan de oorzaak kan zijn, wie heeft er wel een idee over?
 • zon burn test voert berekeningen uit waar de CPU heel heet van wordt en die veel extremer zijn dan normaal. HEt kan zijn dat de ene test de CPU meer doet zweten dan de anderen, en dat je zo de temperatuursverschillen kunt verklaren.
 • Het zijn setjes tests die telkens opnieuw worden uitgevoerd, en ik mag aannemen dat die setjes telkens hetzelfde zijn,de uitkomst moet dus telkens hetzelfde zijn met eventueel een geleidelijke stijging als je de test laat doorlopen,een stijging en daling van 12 graden is dus erg vreemd omdat dit niet gebeurt tijdens een setje tests maar na een aantal setjes opeens die stijging en/of daling die dus niet regelmatig optreed.
 • Ik gok dat de sensorchip of de sensoren zelf niet helemaal jofel functioneren. Ik heb zelf een Chaintech Apogee mobo waarbij een software overclocking utility meegeleverd wordt die ook de temp weergeeft. Op de een of andere manier is die temperatuur altijd belachelijk hoog.

  Als ik Everest Home (het oude AIDA32) of Motherboard Monitor de temperatuur laat meten dan is die temp ineens een stuk lager. Maar tijdens het meten spingt die waarde zo nu en dan ineens naar die hogere waardes en na een paar seconden ook weer terug. Niet zozeer iets om je druk over te maken lijkt me.

  Het is wel zo dat je een vrijwel onmiddelijke temperatuurstijging van een graad of 5-7 moet kunnen zien wanneer een CPU van onbelast naar belaste toestand gaat. Andersom - als de CPU weer terug gaat naar onbelaste toestand - moet de temperatuur ook weer vrijwel meteen met zoveel graden dalen. Eenmaal in belaste of onbelaste toestand moet de temperatuur echter zo goed als gelijk blijven.
 • Ja, en dat is het probleem, een continue belasting en dan opeens onregelmatig een stijging of daling van 10+ graden van de CPU temperatuur , dat vind ik raar, het lijkt nog het meest op een slecht contact.
  Het CPU vermogen loopt dan ook terug van 69W naar 66W.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.