Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Error: DRAM hasn't inset correctly

Anoniem
nerox
5 antwoorden
  • Hoi allemaal,

    Ik heb vandaag m'n nieuwe mobo opgehaald,
    AOPEN AK77-600GN met AMD Athlon XP 2600 en 2x 256 DDR400

    Alles netjes aangesloten, opgestart, voilà hij deed het.
    Dus ik Windows XP installeren, en ineens gaat me beeldscherm uit en maakt mn PC speaker 1 lange piep de hele tijd, dus peeep….peeep

    Nou heb ik dus opgezocht
    Long(Beep) continuous: DRAM hasn't inset correctly.

    Nou heb ik alles geprobeerd,
    1 module in SLOT1, SLOT 2, SLOT 3,
    2 modules in SLOT1, SLOT 2
    2 modules in SLOT2, SLOT 3,
    2 modules in SLOT 1, SLOT 3,
    3 modules
    Allemaal hetzelfde; JETRAM DDR400 en allemaal gloedjenieuw
    BIOS gereset maar niks haalt iets uit

    Weet iemand misschien wat ik over het hoofd zie??
  • Kan je misschien een bankje mem van iemand bij je in de buurt lenen.. je kan dan zien of het echt aan het mem ligt, anders kan je ook nog kapot mem gekregen hebben..
  • [quote:7ec2746e67="nerox"]Hoi allemaal,

    Ik heb vandaag m'n nieuwe mobo opgehaald,
    AOPEN AK77-600GN met AMD Athlon XP 2600 en 2x 256 DDR400

    Alles netjes aangesloten, opgestart, voilà hij deed het.
    Dus ik Windows XP installeren, en ineens gaat me beeldscherm uit en maakt mn PC speaker 1 lange piep de hele tijd, dus peeep….peeep

    Nou heb ik dus opgezocht
    Long(Beep) continuous: DRAM hasn't inset correctly.

    Nou heb ik alles geprobeerd,
    1 module in SLOT1, SLOT 2, SLOT 3,
    2 modules in SLOT1, SLOT 2
    2 modules in SLOT2, SLOT 3,
    2 modules in SLOT 1, SLOT 3,
    3 modules
    Allemaal hetzelfde; JETRAM DDR400 en allemaal gloedjenieuw
    BIOS gereset maar niks haalt iets uit

    Weet iemand misschien wat ik over het hoofd zie??[/quote:7ec2746e67]
    Misschien erg open doel: Zit het er wel goed in? Dus zo hard erin drukken totdat de klemmetjes erin klappen?
  • De modules zitten 100% goed vast, ik heb nog een ander systeem met DDR400 geheugen en daar doen de modules het wel gewoon in.
    Dus ik vrees dat me mobo kapot is :(
  • Kijk hier een foto van die Dimm bankjes, weet je zeker dat ze goed zitten? Anders een garantie gevalletje.Terug naar de winkel dus! :wink: [img:50c7d65a4c]http://www.mikhailtech.com/articles/motherboards/ak35gt2r/dimm.jpg[/img:50c7d65a4c]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.