Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2 2 2 5 waarvoor staat het?

Vandread
5 antwoorden
 • Waarvoor staat de eerste 2, en de tweede en de derde? Ik moet namelijk de timings van mn geheugen ietsje losser zetten en ik dacht dat ik dan het beste de tweede 2 in een 3 kan veranderen en de 5 in een 11 (kheb een nforce 2 mobo).
 • Dat moet je zelf uitzoeken wat sneller is. 2-2-2-11 wordt door iedereen aanbeden, maar na ongeveer 50 pifast-runs tussen 2-2-2-5 en 2-2-2-11 kwam er bij mij toch uit dat 2-2-2-5 een paar honderdsten van seconden sneller is. (gemiddelde over die 50 runs) Ik bezit een Abit NF7.

  Als je ze iets losser moet zetten moet je ze iets hoger zetten, maar er iets van als 2.5-3-3-11 of 2.5-3-3-7.
 • CAS latancy.
  RAS to CAS: (Trcd).
  RAS Precharge: (Trp)
  Cycle time (Tras)
 • check de FAQ

  [quote:91bdb86874]CAS RAS al die instellingen wat moet ik ermee?

  Even heel erg lineair gezien; Uw geheugen moet u zien als een soort van raster met allemaal vakjes waarin de computer opdrachten kan plaatsen.

  In kindermode gezien lijkt het wel een soort van zeeslag, de computer roept A4. later is de data nodig en mocht het een match zijn dan is het een hit.


  Nu zorgen de CAS en RAS commandos ervoor dat het geheugen weet waar de data moet komen, en waar het dan weer uitgelezen moet worden.

  Het RAS signaal wordt verstuurd, hiermee wordt een kolom geselecteerd in het veld.
  Het RAS signaal wordt daarna verstuurd, en hiermee wordt een rij geselecteerd.

  Goed, nu is er dus een gebied geselecteerd waarin de data is geplaatst, het wordt nu tijd om het te bufferen. De tijd die hiervoor nodig is noemen we de CAS-RAS Latency

  Daarna wordt doormiddel van het kolomadres de juiste bit in de Sense Amps geselecteerd en wordt deze verstuurd naar de latch voor de desbetreffende datalijn op de geheugenchip. Dit kost ook weer even tijd, en hier komen we bij de meest bekende latency CAS latency
  Vanuit hier leest de geheugencontroller uiteindelijk de gewenste gegevens en worden ze doorgestuurd naar de processor waarmee de reis ten einde komt.

  CAS Latency

  Cas betekend Column Adress Strobe.

  CAS Latency is een getal, afgeleid van de ratio, geheel getal, naar boven afgerond - tussen column access tijd en de klok cycle tijd. Berekend door de column access tijd, te delen door de klok frequentie.

  Even uitgelegd; Cas Latency is een indicatie hoe snel geheugen het tweede deel van een lees/schrijf handeling voor geheugen kan afhandelen, dit is dus na de handeling die het geheugen uitvoert zoals hierboven beschreven.

  Op CAS 2 kan het geheugen het in 2/10de deel van de hele handeling uitvoeren. Bij CAS 3 duurt dit 3/10de deel van de handeling (dus langzamer).

  In uw bios kan u meestal uit 2 2,5 of 3 kiezen. meestal worden bij de geheugenreepjes wel aangegeven op welke Cas latency ze draaien.

  Over het algemeen kunnen de duurdere merkreepjes en goed overclockbare reepjes zonder problemen wel op Cas 2 draaien, de 'normale' DDR reepjes draaien haast allemaal op CAS 2,5

  Let wel;de overweging om specifiek CAS 2 geheugen te kopen is te verwaarlozen, over het algemeen is de winstopbrengst niet extreem hoger.

  In de SPD van het geheugen staan (de standaard instellingen). Weet u dus niet goed wat u in moet stellen zet de Frequentie instellingen op 'By SPD' en het reepje zal op z’n normale MHz frequentie en latency instellingen draaien.
  [/quote:91bdb86874]
  en als dit niet genoeg is is het bij got nog wat uitgebreider…
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/562830
 • Ok tnx, ik snap het! :) Maar wat mij verbaasde is toen ik net de fsb op 200 had staan en het geheugen "by SPD" en op 2.8v precies zoals de specificatie's uit de fabriek kwam die toch nog niet zonder kleerscheuren uit memtest86 er zijn namelijk nog 3 foutjes voorgekomen! Hoe kan dit? :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.