Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

fout meldin met opstarten

None
13 antwoorden
  • Hallo allemaal,

    Ik heb ff een vraag,
    Heb net van 2 pc's 1 gemaakt, eigenlijk alleen de 2 cd writers en de floppy disk er in gezet, maar als ik de pc opstart zie ik in beeld
    " ID premary slave…………..none"
    "IDE secundary slave………..none"
    Wat houd dit in en wat kan ik eraan doen?
    misschien de veel aderige stekkers in de verkeerde poorten gezet van 't moederboard? of hebben die geen volgorde?
    Wie kan mij helpen?
    Met vriendelijke groet,
    Patrick
  • Dan heb je waarschijnlijk de jumpers op die cd-writers niet goed staan. Dat zijn die pinnetjes achterop de drive. Bij de ene writer moet ie op master staan en bij de andere op slave. Als je ze vervolgens samen op die IDE kabel zet zouden ze herkend moeten worden.
  • Of de IDE-kabel er verkeerd om in, maar dat kan met de nieuwe kabels niet zo direct, aangezien die maar op een manier passen; maar met oude IDE-kabels kan het nog wel.
  • Ik hoop toch wel dat je een harde schijf hebt aangesloten op IDE 1 als Master? De meeste computers worden als volgt geconfigureerd:

    Op de primaire IDE poort (nummer 1) komt bij de meeste mensen een harde schijf, ingesteld met de jumpers als "master". Eventueel kun je hier een optische drive (zoals een cd- of een dvd speler, of een brander) bij aansluiten op jumperinstelling "slave".

    De secundaire IDE aansluiting (nummer 2) is bij de meeste mensen in gebruik voor de optische drives. Het is namelijk zo dat de IDE controller zich richt naar het apparaat aangesloten op die controller met de laagste snelheid. Als je nu een ATA133 harde schijf samen met een optische drive met een snelheid van ATA33 aansluit op bijvoorbeeld de eerste IDE poort dan draait je harde schijf zomaar op ATA33, en dat dit niet bevorderlijk is voor de prestaties zal duidelijk zijn.

    Kijk goed naar de stickers bovenop de apparaten, want daar staat meestal de jumperconfiguratie op. De brede lintkabel voor de data aansluiting heeft aan één zijde een rode streep, die moet aangesloten worden op pin 1 van de IDE aansluiting op zowel je moederbord als je schijf of speler.

    Kijk voor meer info en plaatjes eens op deze website:www.compreviews.about.com/library/weekly/aa-diy-primaryhd.htm, want één plaatje zegt meer dan duizend woorden. Grtz. van Jan Willem :P
  • Wil ik verder nog toevoegen dat een 80-aderige lintkabel is bedoeld voor harde schijven en een 40-aderige kabel voor optische drives. Maar ik meen wel dat je een cd- of een dvd speler ook op een 80-aderige kabel aan kunt sluiten :wink:

    Verder moet je een harde schijf laten detecteren door het BIOS van de computer, en daarna eventueel partitioneren en formatteren 8)
  • 80-aderige IDE-kabel is vanaf ATA133 noodzakelijk dacht ik zo. Als een ATA133 hd op een 40-aderige IDE-kabel wordt aangesloten, dan wordt het zooitje gewoon wat langzamer verstuurd.
    Optische stations werken probleemloos op 80-aderige kabels.
  • Aller eerst bedankt voor jullie reacties, maar…
    heb nu een hoop geprobeerd,
    kabels veranderd enz enz.
    alle jumpers staan goed
    hij geeft nu aan
    "detecting IDE primary slave….NONE
    detecting IDE secundary slave….ATAPI"

    dus de tweede word wel herkend
    maar dat ligt niet aan de kabels en ook niet aan de cd speler, want als ik ze omruil geeft 'ie de secundary weer goed aan
    weet iemand hoe ik beide kan laten draaien of in ieder geval verder kan?
  • En m'n HDD heeft geen jumper !
    Volgens mij heb ik de HDD in de goede stekker gedaan want als ik 'm in de andere doet geeft íe ook aan dat de harddisk gefailt heeft.
    maar kan ik niet gewoon windows opstarten op de secundary of mnoet de primary ook herkend worden?
  • iemand nog een oplossing? ik zit met m'n handen int haar !
  • 2 optische drives op 1 kabel (eentje slave eentje master) en de hdd op 1 kabel.
  • [quote:f806fac2c4="Orcer"]2 optische drives op 1 kabel (eentje slave eentje master) en de hdd op 1 kabel.[/quote:f806fac2c4]

    Ja dat is allemaal in orde !
    Ik begrijp er niks van !

    1 kabel 2 cd writers
    1 kabel HDD
    1 Kabel floppydisk
  • verschillende opties.

    Zet in je BIOS de detectie vd 2 writers op NONE. Het BIOS detecteert dus niets bij het scannen van de ide, maar zal later zeggen Found CDrom 2x.
    (sommige mobo's moet je dat zelf zo doen, anders zegt ie Invalid Atapi Device. Doet ie het ?

    Aangezien de Master Slave jumpers goed staan, zet ze dan op CS (cable Select). Doet ie het dan ?

    Als bovenstaande niet helpt. Zet er maar 1 optical op. Gaat het goed, dan wil je mobo kennelijk geen 2 opticals op 1 kabel.
    Dus dan moet je in dat geval een optical samen zetten met je HD. Als je een courante mobo heb, (pakweg 2-3 jaar) dan heb je geen snelheidsvertraging. Vroeger was dat zo, maar nu werken de ide kanalen onafhankleijk van elkaar
  • nee lukt ook allemaal niet, ik kom geen eens die pc in, is volgens mij ook een oud beestje,hij jerkent geen toetsenbord, erg vreemd en niet leuk
    kan ook niet format c natuurlijk doen, niks doet 't
    na de memory test geeft hij de secondary en primary slaves aan de een doet 't de andere niet, daarna doet 'ie niks meer.
    Hoe kan ik verder?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.