Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Northwood of Prescott?

6 antwoorden
  • Een vriend van me vertelde dat een Northwood P4 minder hitte produceert dan een Prescott P4. Norrod heeft momenteel 3 Socket478 P4's in de verkoop, maar hoe kan ik nu zien of het Northwood's of Prescott's zijn? direct link: http://www.norrod.nl/ws_a_index.asp?hoofdgroep_id=3&sel=110&type=93
  • Het zijn prescott's, want het cache geheugen is 1 MB. Bij een northwood is dit 512 kb. Als je mobo het ondersteund zou ik toch voor prescott gaan, omdat de prestaties iets beter zijn en met goede koeling is alles op te lossen dat met warmte te maken heeft. Overclocken van een 2.8 prescott naar 3,5 is goed te doen met 2 extra 80 mm casefans dus de warmte valt wel mee.
  • ja, maar de northwood wil dat dan met 1 casefan :P die blijft een stuk koeler :wink: en presteert ook heeeel iets beter als de prescott tot op een zekere hoogte (dacht dat bij ong. 3,6ghz het omslagpunt lag)
  • OK, duidelijk. Dan zijn dus bijna alle P4's die je tegenwoordig ziet van Prescott, aangezien ze vrijwel allemaal een 1MB cache hebben.
  • Bij bijvoorbeeld alternate.nl zijn nog wel northwoods te koop, maar de prescott's zijn goedkoper en ook goedkoper dan bij norrod. [quote:f4a5ea5c8f]ja, maar de northwood wil dat dan met 1 casefan die blijft een stuk koeler en presteert ook heeeel iets beter als de prescott tot op een zekere hoogte (dacht dat bij ong. 3,6ghz het omslagpunt lag)[/quote:f4a5ea5c8f] Als hij een 3,2 Ghz aanschaft en de fsb op 225 zet zit hij al op 3.6 Ghz. Met goed geheugen kan dit nog wel hoger naar 240/250 en zit je met 3,8/4,0 Ghz waarmee de prescott ruim boven de 3,6 zit. Bovendien heeft de prescott een uitgebreidere sse instructieset en meer multimedia instructies.
  • Ja idd wat noepzor zegt klopt, op snelheden lager dan zo'n 3,6 ghz is de northwood sneller. Ik zou ook deze processor aanraden zeker ook omdat deze minder warm wordt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.