Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Registered geheugen

Anoniem
Comp-Freak
7 antwoorden
 • Ik heb even een vraag:
  Ik kan waarschijlijk van iemand geheugen kopen( 128 mb ddr pc 2700)
  maar dat is registered, wat ik er nu in heb zitten volgens mij niet. Maakt dat iets uit?? of wat betekent dat registered eigelijk? :-?
 • Registered is het zelfde als gebufferd dacht ik. Dus is iets langzamer en werkt op de meeste chipsets niet behalve in servers of socket 940 amd64's.
 • http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/562830#registered
  [quote:e40d47f00d]Registered
  Een DIMM kan voorzien zijn van extra registers (zeg maar een soort buffer) voor de inkomende adres- en commandosignalen. Een standaard huis- tuin en keuken DIMM is niet van registers voorzien en die noemen we dan ook unbuffered DIMM. Als een computer uitgerust is met veel DIMM’s en dus geheugenchips zijn er veel meer signalen nodig om deze chips aan te sturen, plus dat al deze signalen een behoorlijke elektrische last genereren op de bus (iets wat ongewenst is). De functie van de registers is om een deel van het adresseerwerk van de chipset over te nemen; in plaats van afzonderlijke chips 'ziet' de chipset alleen de enkele registers van de diverse DIMM's. De registers adresseren vervolgens de benodigde chips. Het voordeel is dat de chipset meer chips aan kan sturen (indirect welliswaar) en er een mindere elekrische belasting is op de geheugenbus.

  Zie het als een manier om het grote aantal teugels niet te laten verwarren in het geval van een achtspan koets, daar waar bij een tweespan koets de teugels een veel geringere kans hebben om in elkaar verwikkeld te raken.

  Het nadeel van deze stabiliteitsbevorderende functie is dat alle inkomende adres- en commandosignalen met één tik worden vertraagd (deze tijd is namelijk nodig om de juiste chips te adresseren) waardoor de totale geheugenperformance iets minder is. Echter, dit is een nadeel dat niet opweegt tegen het voordeel. Registered DIMM’s kunnen niet samenwerken met unbuffered DIMM’s, je kan deze twee soorten dus niet tegelijk op één moederbord gebruiken. Overigens moet de geheugencontroller wel met registered DIMM’s om kunnen gaan; niet alle moederborden werken met registered DIMM’s.

  Registered geheugen is te herkennen aan de twee extra registerchips en een PLL chip, zie ook het plaatje bij DIMM keys
  [/quote:e40d47f00d]
 • Ja, dankje, dat zocht ik al.
 • Ok, bedankt allemaal.

  nog ff een vraagje; kan je ook bijvoorbeeld pc 2700 en pc 2100 tegelijk gebruiken? :D
 • Dat kan als goed is zonder problemen…
 • hoe is de timing dan?, het is zeker wel iets minder snel, dan als je gewoon 2 x pc 2700 neemt? 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord