Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hoe oud kan een pc worden

5 antwoorden
  • Ik zit in twijfel of ik een nieuwe pc zal kopen. De pc die ik nu heb is vier jaar oud en is ongeveer aan zijn eindje als je kijkt naar de minimale systeemeisen van hedendaagse spellen, maar ik heb toch vier jaar goed de nieuwste spellen kunnen spelen. In die vier jaar werden de systeemeisen heel langzaam steeds hoger(met ongeveer stappen van 33-66 MHz, maar met de komst van doom 3 gaat het ineens heel hard: van ongeveer 1GHz naar 1,5Ghz. Als ik nu (dit jaar) een pc aanschaf en geen top model, laten we zeggen een p4 3,0 een radeon 9800 pro 128MB, 786 MB geheugen en 120 GB harddisk(cd-spelers e.d. even buitenbeschouwing gelaten). Hoelang verwachten jullie dat ik daarmee vooruit kan totdat de minimale systeemeisen op mijn eventuele nieuwe pc zijn aangekomen?
  • 2 jaar, gewoon een gok hoor :)
  • Ik zou ook zo'n twee jaar gokken, maar ... het kan soms raar lopen in de wereld van de games. Tussentijdse [kleine] upgrades houden een pc gemiddeld nog wat langer goed.
  • Dat is eigenlijk ook geen optie, omdat je het ene jaar proc,mobo, mem doet en het tweede jaar videokaar en het derde jaar moet je alweer aan proc, mobo en misschien mem. wat natuurlijk nog een veel kostbaardere buisines is. Ik denk dat ik het spelen van nieuwe spellen dan maar afleer en maar warcraft 3 en dtm blijf doen. Bedankt voor de reacties tot nu toe.
  • een oude pc ken daarna goed functioneren als router/server/firewall/mp3/divx bak of iets dergelijks 8)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.