Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anoniem
Nohan
7 antwoorden
 • Ik ben een P4 aanhet bouwen en nu loop ik tegen een klein probkleempje aan….

  Moederbord: Asus P4P800-E Deluxe Wireless Edition
  Kast: Colors-it Gaming pc-case ATX-G8015C

  Dit mobo is voorzien van de Asus Q-fan technologie en heeft 3 aansluiting voor een koeler: Processor, Kast en nogmaals een kast.
  De kast is voorzien van een LCD-display waarop je o.a. de snelheid van de CPU-Fan kunt aflezen. Het display heeft een normale voedingaansluiting en de uitgaande stekker voor de CPU-Fan is een kleine stekker zoals ook op het mobo.

  Ik wil graag gebruik maken van de Q-fan en de rotatiesnelheid van de CPU-Fan kunnen aflezen of eventueel de snelheid van een van de andere 2 fan's. Deze twee fans hebben een doorgeluste voedingstekker met twee draden voor de Fan.

  Hoe speel ik dit klaar?

  http://www.xcase.co.uk/Reviews/colours_g8015c_%20review.htm
 • De draden van die koeler moeten wel rood, zwart en geel zijn, de gele geeft de snelheid door. Is dit bij jou niet het geval? Dan heb je pech :wink:
 • Kan je de snelheid van de cpufan in de bios/speedfan/mbm/everest/ofzo uitlezen?

  Zo ja, dan even kijken hoe die lcd moet zitten, zo nee houd het op.


  Edit: kan je je post iets duidelijker maken?
 • Van de CPU zijn de draden rood, zwart en geel, van de andere alleen rood en zwart.
  Kun je de gele draad niet splitten zodat deze en naar het mobo en naar het lcd gaat?

  FF kijken of ik t nog duidelijker kan uitleggen

  Het LCD-display op het deurtje van de kast kan o.a. rpm van de CPU-fan aangeven.
  De voedings-spanning voor het gehele LCD is een normale stekker. Vanaf het LCD loopt een stekkertje die ik op de CPU-fan kan aansluiten waardoor deze hierdoor spanning krijgt en op het display de rpm kan weergeven. Hierdoor kan ik geen gebruik maken van de door het moederbord geregelde snelheid (Q-Fan) naar hoogte van de temperatuur van de CPU.
 • Ow dus je moet gewoon kiezen of de cpu fan via die controller of de cpu fan via je mobo? Zeg dat dan ook. :lol:
 • [quote:ea88daa764="pcguy"]Ow dus je moet gewoon kiezen of de cpu fan via die controller of de cpu fan via je mobo? Zeg dat dan ook. :lol:[/quote:ea88daa764]

  Juist! :D

  Alleen dan graag beide.. 8)
 • Ik denk dat je even dat gele draadje door moet knippen en er dan even een 3e draadje bijvoegen, daarna deze 3 weer aan elkaar solderen, eentje gaat naar controller andere gewoon naar het stekkertje van de cpu-fan en daarna naar het mobo,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.