Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

mobo leeft niet meer na flash........HELP!!

Eddy X
14 antwoorden
 • hoi allemaal,
  mn huisgenootje kreeg van zn ouders een wat oudere desktop met een msi ms-6199VA mobo. We wilden daarop windows 2000 installeren maar bij de setup kregen we de melding dat het mobo niet ACPI compliant was en dat een bios upgrade nodig was. Toen zijn we op zoek gegaan en via de info van everest kregen we het typenummer ms-6154VA door. Daar een bios voor gezocht en via AWDflash de bios ms-6154vms (update voor ms 6154va) erop gezet.flashen ging prima maar bij de restart kregen we het dreigende zwarte scherm zonder enige reactie van de pc. Na het openen van de kast zagen we dat het typenummer ms-6199va was in plaats van ms-6154VA. Het enige wat ik nog kon bedenken was een clear CMOS en het verwijderen van de bios batterij.Dit hielp allebei niet.Niks is dus meer toegankelijk, zowel de A drive als de C drive. De oude bios is wel gesaved op C, maar daar hebben we dus niks aan.Valt het mobo nog te redden??? Ik hoop heeeeel hard dat jullie misschien een oplossing hebben.
 • als het een oud beesje is .
  kijk dan of er een ISA slot in zit .
  zo ja .
  steek daar dan een oude videokaart in .
  dan opstarten in dos .
  en dan terug of het goede bios flashen.
 • Huh? Is dat niet een advies voor het flashen van een videokaart als de flash is mislukt? Lees dan bovendien voor ISA PCI …

  Je kunt even kijken op www.flashbios.org, die kunnen 'm herprogrammeren voor een euro of 10-15.
 • [quote:24659e0300="BrigitteW"]Huh? Is dat niet een advies voor het flashen van een videokaart als de flash is mislukt? Lees dan bovendien voor ISA PCI …
  .[/quote:24659e0300]

  Neen toch niet.
  Dit was een truk om een oud moederbord na een verkeerd gelopen flash terug levend te krijgen.
  Een soort bios-block zorgde ervoor dat een ISA VGA kaart nog werd aangestuurd, zodat het mogelijk was te zien wat er juist was foutgelopen, een PCI kaart kon niet aangestuurd worden.
 • bedankt! ik zal eerst eens kijken of ik ergens een ISA videokaart vandaan kan halen…..wordt lastig denk ik
 • [quote:4f8c431ec3="BrigitteW"]Huh? Is dat niet een advies voor het flashen van een videokaart als de flash is mislukt? Lees dan bovendien voor ISA PCI …

  Je kunt even kijken op www.flashbios.org, die kunnen 'm herprogrammeren voor een euro of 10-15.[/quote:4f8c431ec3]Brigitte wist je dat niet.
  :lol: dat je met een ISA videokaart je verkeerde bios kan terug flashen.
  dat kan alleen met een mobo met een ISA slot
 • [quote:822d6d4bea="plextor"]dat je met een ISA videokaart je verkeerde bios kan terug flashen. dat kan alleen met een mobo met een ISA slot[/quote:822d6d4bea]Volgens mij kan dat ook alleen als enkel je PCI/AGP VGA kaart niet correct aangestuurd wordt na een flash.

  In dit geval is het eerder zo dat er in het BIOS de verkeerde firmware geflashed is, waardoor het BIOS de hardware op het mobo niet herkent na de reboot. In dat geval kan het BIOS dus ook geen rescources beschikbaar maken en valt er dus niks te booten. Dan werkt alleen een externe BIOS chip flash, zoals Birgitte aangaf. (Chip eruit, apart flashen met correcte firmware, weer terug op het mobo plaatsen en rebooten)
 • MSI heeft dacht ik ook een recovery procedure. Je moet dan een bootdiskette aanmaken, met daarop de flash utility en het juiste bios. Verder een autoexec.bat met daarin alleen het juiste flash commando.
 • [quote:309888a7cf="gerben"]MSI heeft dacht ik ook een recovery procedure. Je moet dan een bootdiskette aanmaken, met daarop de flash utility en het juiste bios. Verder een autoexec.bat met daarin alleen het juiste flash commando.[/quote:309888a7cf]Om een flop te booten moet er wel iets zijn dat de floppy herkent en een bootproces kan starten. Als de firmware in het BIOS niet eens in staat is om het mobo te herkennen, dan kun je booten van een flop wel vergeten, lijkt me.
 • booten van een flop is niet mogelijk…. maar heeft het echt zin om ergens een ISA videokaart te regelen?
 • [quote:306f7e19a2="bassieman"]booten van een flop is niet mogelijk…. maar heeft het echt zin om ergens een ISA videokaart te regelen?[/quote:306f7e19a2] ja.
  als je echt het mobo wil redden.
  een slot1 mobo is alleen nog tweedehands te krijgen
 • [quote:2ad5a17e36="bassieman"]maar heeft het echt zin om ergens een ISA videokaart te regelen?[/quote:2ad5a17e36]Persoonlijk geef ik je een geringe kans op succes. Van de andere kant; als je het niet probeerd heb je niks.
 • maar als dat niet lukt werkt die www.flashbios.org zeker? heeft iemand daar al ervaring mee?
 • Vriend van me heeft een keer een bios opgestuurd naar flashbios, en dat was dik in orde, alles wordt netjes geregeld.

  En wat gerben zei kan best kloppen, maar dat moet dan in de handleiding staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.