Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

krom pootje P4 2.4

Anoniem
pcguy
23 antwoorden
 • Hallo,

  Omdat mijn pc extreem vol stof zat wilde ik hem schoonmaken.

  Bij het losmaken van de cpukoeler trok ik de cpu uit zijn socket (????) dit snap ik niet, want de vergrendeling zat er nog op.

  maar goed, ik dacht dat ik het koelblok van de cpu trok dus ik gaf hem een zet terug.

  alles weer gemonteerd en TADA!! NIKS Doet het.

  Toen pas kwam ik erachter dat die cpu helemaal uit zijn socket lag met 3 kromme pootjes. Ik zal jullie het gevloek besparen maar blij was ik niet.

  Na wat mieren met een naald heb ik de pootjes enigszins recht gekregen en de cpu weer in de socket geplaatst (ging wel stroef)

  Alles werkt wel weer.

  Nu is mijn vraag, hoe controleer ik of ECHT alles werkt en kan ik er vanuit gaan dat als de temperatuur goed blijft, hij gewoon weer prima zit ??

  de temp (gemeten met cpucool 7.30) was voor de schoonmaak zo rond de 50graden en is nu (schommelend) zo'n 44 graden

  (p4 2.4@2.8)

  Sander
 • even prime95/cpuburn een tijdje allemaal verschillende testjes laten runnen, ook 3dmark even draaien.
 • Als ie het weer doet, moet je gewoon heel blij zijn, en niet gaan mekkeren of alles het doet. Leg anders maar alvast wat geld apart, want je hebt er op gerekend dat ie stuk zou zijn. Maar gelukkig dat ie het weer doet. Als je je CPU wilt stressen (heetmaken) kan je Prime95 downloaden.
 • Oh wat baal ik ervan maar goed.

  Met al dit soort testjes kan ik hem inderdaad stressen maar dat deed ik voorheen ook nooit dus ik weet niet hoe hij hoort te reageren.

  Wat ik bedoelde is hoe kan ik testen of die 3 pootjes weer goed zitten? of is het zo dat ie dan gewoon niks meer gedaan zou hebben..

  Ik heb net even GTA Vice City gespeeld en hij werd net 50 graden en zakte weer terug naar 44. (10 minuutjes klooien met Gta)

  Alle functionaliteit is er dus wel dacht ik zo?
 • [quote:f51904b870="sander16v"]Oh wat baal ik ervan maar goed.

  Met al dit soort testjes kan ik hem inderdaad stressen maar dat deed ik voorheen ook nooit dus ik weet niet hoe hij hoort te reageren.

  Wat ik bedoelde is hoe kan ik testen of die 3 pootjes weer goed zitten? of is het zo dat ie dan gewoon niks meer gedaan zou hebben..

  Ik heb net even GTA Vice City gespeeld en hij werd net 50 graden en zakte weer terug naar 44. (10 minuutjes klooien met Gta)

  Alle functionaliteit is er dus wel dacht ik zo?[/quote:f51904b870]Mijn gok: Als er een pootje geen contact maakt doet je CPU het ook niet; dat pootje zit er niet voor niks aan.
 • ja zo beredeneerde ik het ook maar…

  ik zit al te surfen naar een andere processor….

  gnarf! en hij deed het zo lekker

  maar goed ik wacht af
 • [quote:8c1b3d0bb9="sander16v"]ja zo beredeneerde ik het ook maar…

  ik zit al te surfen naar een andere processor….

  gnarf! en hij deed het zo lekker

  maar goed ik wacht af[/quote:8c1b3d0bb9]Loopt ie nu langzamer dan? Misschien is dat omdat de weerstand van die pootjes groter is geworden.
 • als hij gewoon normaal loopt dan zou ik er niks aan doen.
 • ik kan het verschil niet merken

  ik laat straks wel een benchmark lopen.

  btw, temp zakt zelfs naar 42 graden, er moet toch IETS goed gegaan zijn

  de overclock naar 2.95 gaat ook zelfs nog goed.

  ik wacht het wel af.
 • [quote:a8173f91ce="sander16v"]ik kan het verschil niet merken

  ik laat straks wel een benchmark lopen.

  btw, temp zakt zelfs naar 42 graden, er moet toch IETS goed gegaan zijn

  de overclock naar 2.95 gaat ook zelfs nog goed.

  ik wacht het wel af.[/quote:a8173f91ce]Mee eens met pcguy: Als je het verschil niet merkt, ga dan niet jezelf op de zenuwen werken door benches te draaien. Wees nu gewoon blij met je 'overwinning'.
 • Door het oog van de naald noemen ze dat he?

  het werkt allemaal prima weer.

  Boem is ho denk ik maar

  we zien wel,

  ik ga weer ff GTA'en

  groeten en bedankt!
 • Oke alsjeblieft.
 • [quote:78b41e25ad="Interficior"]Loopt ie nu langzamer dan? Misschien is dat omdat de weerstand van die pootjes groter is geworden.[/quote:78b41e25ad]

  Yeah right…. das een goeie :roll:
 • Om aan alle verwarring een einde te maken: Als alle pootjes weer in de gaatjes passen is er [i:5e62e3d73a]niets[/i:5e62e3d73a] aan de hand. Wat dat betreft heeft het mechanische geen enkele invloed op de elektronika zelf.
 • ik had het ook :( trok mijn koelblok los maar de pasta was denk zo hard geworde dat hij de cpu eruit trok terwijl hij vergrendeld was :-?

  maar goed ik hem terug gestopt en hij deed het weer ik heel blij natuurlijk

  maar na een maand deed die ineens nix meer

  niet om je bang te maken ofzo hoor :roll:

  maar alleen een waarschuwing :wink:
 • edit: laat maar
 • Ik had precies hetzelfde, alleen was mij mij de processor overleden. Ging ook om een P4 2,4. Het mobo was ook overleden. Wel vreemd eigenlijk, een processor zou helemaal vergrendeld moeten zijn met die hefboom. Waarschijnlijk is de hefboom door mijn computerleverancier destijds niet goed vastgezet. Hoe zou het anders verkeerd moeten zijn gegaan? :roll:

  Overigens, mijn processor was overleden omdat de pootjes simpelweg afgebroken waren. Ik begrijp trouwens niet waarover jullie je allemaal drukmaken. Als de pootjes er nog aan zitten, dan is er niets aan de hand. De pootjes dienen alleen als verbinding. Als ze er nog aan zitten is er dus nog verbinding. :wink:
 • Met die handel zet je hem vast, maar als je een keer een socket los haalt zie je dat het logisch is dat hij niet alles kan hebben. Sterker nog, eigenlijk zit ie niet eens vast, met de handel schuif je alleen de pootjes tegen de contactjes.
 • Beetje vreemd dat hier zo'n na-discussie over is losgebarsten. Hij deed het toch weer? Het lijkt net alsof bij enkelen de gedachte heerst van: "Zo'n ding heeft zoveel pootjes, hij kan er best eentje missen, en dan loopt hij hooguit een beetje mank." :D :D
  Zoals die bekende duizendpoot met één houten pootje.
  Geloof me, als er maar iets aan mankeert, loopt ie helemaal niet meer. Ook niet een klein beetje "mank". Accepteer nou maar dat je gewoon domme mazzel hebt.
 • [quote:e69424390c="J. de Boer"]Geloof me, als er maar iets aan mankeert, loopt ie helemaal niet meer. Ook niet een klein beetje "mank".[/quote:e69424390c]
  Als er iets mee is kan het best zijn dat hij nog een beetje wil lopen, heb ik ook gehad. Lag alleen niet aan de pootjes. :wink:

  [quote:e69424390c]Accepteer nou maar dat je gewoon domme mazzel hebt.[/quote:e69424390c]

  Daar ben ik het wel mee eens. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.