Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

DDR-Ram geinstalleerd en PC valt uit

Pruis
10 antwoorden
 • Vandaag een latje 512 MB DDR-Ram 400Mhz gekocht en geinstalleerd. Ik heb moederbord ECS K7S5A. Voordien zat er slechts 128 MB SD-Ram in 133 Mhz.
  Die heb ik dus weggehaald en vervangen door de nieuwe DDR-RAM. Wat gebeurt er na 20 minuten: pc valt uit en herstart. Tijdens deze herstart valt hij weer uit en begint opnieuw op te starten. Toen heb ik hem manueel uitgeschakeld.
  Doos terug opengevezen en er was een lichte verbrande geur te merken.

  Momenteel heb ik mijn latje SD-RAM er maar terug ingestoken in afwachting. Maar waaraan ligt mijn probleem? Is die DDR-RAM niet compatibel met mijn mobo of …?
  Bijkomend punt: mijn mobo kan max 266Mhz DDR-RAM aan, en dit latje is er een van 400 Mhz maar normaal kan dit toch geen kwaad?
 • Ik dacht ooit eens ergens gelezen te hebben dat dit mobo (heb hem zelf ook, maximaal DDR266 Hhz wil).

  http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Support/FAQ_Answer.aspx?&FAQID=20114003&MenuID=46&LanID=0

  Net effe op hun homepage geweest. Dit mobo support geen DDR333 wegens beperking sis chipset en zal dus de DDR400 zeer zeker niet doen.

  Dus omruilen voor DDR266 (dat ik heb) en het gaat werken
 • Inderdaad in het boekje staat ook dat het mobo max. 266 Mhz aankan. Maar ik heb me laten vertellen dat wanneer je er een latje van bv 400Mhz insteekt dit geen kwaad kan en het zou moeten werken. Het zal dan evenwel maar tegen 266 Mhz draaien.
 • DDR geheugen zou downwards-compatibel moeten zijn, maar je moet dan wel geluk hebben.
  Ik heb PC3200 (400Mhz, Corsair value select) gekocht voor een bord dat maar tot 266Mhz ondersteund. Dat wil dus niet. Allemaal memory errors in test 5 van memtest. Komt waarschijnlijk door de combinatie van mobo en de verhouding 400/233. Op 200 Mhz doen ze het prima.

  Die brandlucht is erg verdacht, het is te hopen dat je alleen de modules geschroeid hebt, want garantie wordt lastig als je de modules niet goed in de socket geplaatst hebt.
 • [quote:19ccf45a51]DDR geheugen zou downwards-compatibel moeten zijn, maar je moet dan wel geluk hebben.
  Ik heb PC3200 (400Mhz, Corsair value select) gekocht voor een bord dat maar tot 266Mhz ondersteund. Dat wil dus niet. Allemaal memory errors in test 5 van memtest. Komt waarschijnlijk door de combinatie van mobo en de verhouding 400/233. Op 200 Mhz doen ze het prima. [/quote:19ccf45a51]
  Misschien komt het doordat wanneer je snel geheugen terugklokt de geheugentimings lager worden gezet door de "by SPD" instelling. Het is best mogelijk dat het moederbord dergelijke timings niet aankan - dan kun je het probleem oplossen door ze handmatig iets hoger te zetten.
 • [quote:cb511729d7="biomass"]DDR geheugen zou downwards-compatibel moeten zijn, maar je moet dan wel geluk hebben.
  Ik heb PC3200 (400Mhz, Corsair value select) gekocht voor een bord dat maar tot 266Mhz ondersteund. Dat wil dus niet. Allemaal memory errors in test 5 van memtest. Komt waarschijnlijk door de combinatie van mobo en de verhouding 400/233. Op 200 Mhz doen ze het prima.

  Die brandlucht is erg verdacht, het is te hopen dat je alleen de modules geschroeid hebt, want garantie wordt lastig als je de modules niet goed in de socket geplaatst hebt.[/quote:cb511729d7]

  Ik vermoed dat mijn pc uitviel omdat de processor te heet kreeg. Daarrond was ook de licht verbrande geur te merken, niet aan het latje RAM dus.

  Kan ik dat ergens instellen dat het latje RAM maar tegen 200 Mhz mag werken?
 • [quote:36d12d0043="egslim"][quote:36d12d0043]DDR geheugen zou downwards-compatibel moeten zijn, maar je moet dan wel geluk hebben.
  Ik heb PC3200 (400Mhz, Corsair value select) gekocht voor een bord dat maar tot 266Mhz ondersteund. Dat wil dus niet. Allemaal memory errors in test 5 van memtest. Komt waarschijnlijk door de combinatie van mobo en de verhouding 400/233. Op 200 Mhz doen ze het prima. [/quote:36d12d0043]
  Misschien komt het doordat wanneer je snel geheugen terugklokt de geheugentimings lager worden gezet door de "by SPD" instelling. Het is best mogelijk dat het moederbord dergelijke timings niet aankan - dan kun je het probleem oplossen door ze handmatig iets hoger te zetten.[/quote:36d12d0043]

  Sorry, ik ben nogal leek op hardware-gebied. Die SPD instelling, vind ik dat in de BIOS? En op hoeveel zou ik het dan zetten? Dit kan echt geen kwaad voor mijn pc?
 • "by SPD" betekent dat de geheugenmodule de geheugentimings gebruikt die volgens de fabrikant het beste zijn. Wanneer je een DDR400 module op DDR266 laat werken zullen de SPD settings waarschijnlijk enorm agressief zijn - het is goed mogelijk dat het moederbord dat niet aankan. Lees de geheugensectie in de FAQ maar, en kijk in de BIOS bij de geheugentimings.
 • als je hem aan de praat krijgt zal het een wonder zijn. De maker geeft zelf aan dat de sis chipset de beperking is. Maar goed, succes ermee
 • Ik heb met mijn K7S5A moederborden alleen maar problemen gehad met 266MHz geheugen, dus of het daar aan lag of de merken (Samsung, Kingston), dat weet ik niet. Meet 333MHz geheugen heb ik geen problemen ondervonden (Infineon, Dane Elec). 400MHZ problemen zou moeten werken, probeer wel eerst de standaard settings, normaliter pakt de Bios de SPD settings. Probeer eerst je computer stabiel te krijgen. De CPU zou ook met SD-Ram geheugen te heet moeten worden en na een half uur dus problemen geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.